Noi restricţii înspre Europa Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 34 Vizualizări

Noi restricţii înspre Europa

837_NoiRestrictii.gifSpaniolii şi nemţii au instituit reguli stricte pentru românii care vor să intre pe teritoriul acestor state. Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră a prezentat aceste cerinţe, iar cei care nu se conformează vor fi nevoiţi să se întoarcă de la graniţele acestor ţări.

Pentru Spania sunt necesare următoarele acte: document de călătorie, asigurare medicală, biletul dus-întors, o invitaţie sau o sumă de bani însoţită de documentele de cazare pentru toată perioada de şedere. În cazul în care, la verificare, rezervările nu sunt confirmate, nu se permite intrarea. Invitaţia trebuie făcută obligatoriu la un notar spaniol, iar persoana care invită trebuie să fie spaniol sau străin cu permis de rezidenţă în Spania, care să nu fi invitat în ultimele şase luni o altă persoană. Acesta trebuie să facă dovada că posedă mijloace legale de întreţinere şi se obligă să-i asigure persoanei invitate întreţinerea. De asemenea se mai obligă să garanteze că invitatul lui se va întoarce în ţară şi nu va rămâne să muncească în Spania. Hârtia invitaţiei este una specială, cu toate însemnele notariale şi cu un desen de siguranţă care are menţiunea "hârtie exclusivă pentru documente notariale". Invitaţia este valabilă doar în orginal, situaţie în care cel invitat trebuie să aibă asupra lui doar o sumă de bani strict necesară.
Ambasada Germaniei a transmis şi ea condiţiile de intrare în ţară: paşaport valabil încă cel puţin trei luni de la încheierea călătoriei, asigurare medicală, invitaţie, bilet dus-întors, carte verde pentru autoturism. În cazul în care şederea în Germania depăşeşte 90 de zile în intervalul a şase luni, sau se intenţionează desfăşurarea unei activităţi lucrative, este necesară eliberarea unei vize de către reprezentanţa diplomatică germană competentă.

Cora MUNTEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE