SPRIJINÃ CENTRUL PENTRU JURNALISM INDEPENDENT! Business
  • admin
  • 0 comentarii
  • 89 Vizualizări

SPRIJINÃ CENTRUL PENTRU JURNALISM INDEPENDENT!

945_Sprijina.gifBanca: Alpha Bank – Sucursala Libertăţii

Centrul pentru Jurnalism Independent este o organizaţie neguvernamentală, non-profit, care oferă instruire şi asistenţă profesională ziariştilor şi organizaţiilor de presă din România. Centrul organizează cursuri, seminarii, mese rotunde, vizite şi programe de asistenţă pentru probleme specifice mass-media. CJI face parte dintr-o reţea regională creată de Independent Journalism Foundation din New York.
CJI a fost creat în 1994. De atunci, mii de cursanţi au beneficiat de programele de pregătire profesională oferite de Centru. Au fost derulate cu regularitate cursuri de jurnalism pentru ziarişti, studenţi şi liceeni în Bucureşti şi în ţară, traininguri pentru ziarişti şi funcţionari publici privind aplicarea Legii Liberului Acces la Informaţii, şcoli de vară pentru tinerii profesori de jurnalism şi pentru liceeni. De asemenea, CJI organizează seminarii şi dezbateri în care se iau în discuţie teme importante aflate pe agenda publică (rolul jurnalismului de investigaţie în combaterea corupţiei, dezincriminarea calomniei din codul penal, implementarea şi aplicarea Legii Liberului Acces la Informaţiile Publice, lupta împotriva discriminării, deontologia profesională în media etc.).
CIJ a oferit ziariştilor din întreaga ţară posibilitatea de a se întâlni cu traineri din Statele Unite, care au împărţit din experienţa lor organizaţiilor de presă din România.
În cadrul CJI funcţionează o bibliotecă ce oferă o importantă colecţie de cărţi, periodice, casete video, baze de date pe CD-Rom, precum şi acces gratuit la Internet.
În ultimii ani, CJI a implementat şi derulat peste 100 de proiecte.
n Cora MUNTEAN

CE A FÃCUT CJI PENTRU TINE:
A pregătit anual sute de jurnalişti pentru ca tu să fii mai corect şi mai bine informat.
A acţionat pentru adoptarea unui Cod Etic al jurnaliştilor, pentru ca tu să ai parte de o presă mai curată.
A acţionat pentru transparentizarea proprietăţii de media, pentru ca tu să ştii cine sunt şi ce interese au cei care îţi vând informaţia.
A acţionat pentru adoptarea şi aplicarea Legii Liberului Acces la Informaţii, pentru ca tu să poţi avea control asupra autorităţilor.
A acţionat pentru transparentizarea contractelor de publicitate ale autorităţilor statului, pentru ca banii tăi să nu mai servească intereselor personale sau de partid.
A făcut publice biografiile candidaţilor la fotoliile parlamentare (ca membru în Coaliţia pentru un Parlament Curat), pentru ca tu să ştii cât de cinstiţi sunt cei care îţi cer votul.

CE POŢI FACE TU PENTRU CJI:
Direcţionează către CJI 1% din impozitul pe care ţi-l ia statul, pentru ca noi să putem să ne continuăm activitatea în sprijinul comunităţii jurnalistice, în apărarea dreptului fundamental al accesului la informaţie.
Completează în fişa fiscală, la alineatul H, punctul 2, cu datele noastre de indentificare, după cum urmează:

Denumire entitate nonprofit: Centrul pentru Jurnalism Independent
Cod de identificare fiscală al entităţii nonprofit: 6332157
Cont bancar (IBAN): RO 44 BUCU 021 000 652511 RO 01

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE