Centrul Cultural vandalizat Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 47 Vizualizări

Centrul Cultural vandalizat

2901_centrul.gifCentrul de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale a fost spart pentru a treia oară în doi ani. Hoţii au acţionat dur, rupând lacăte cu răngi şi distrugând sistemul de alarmă al insituţiei. Au furat doar aparatură electronică. Executivul Consiliului Judeţean a fost informat şi va demara probabil o anchetă proprie.

Centrul de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale Mureş a fost spart. La revenirea din vacanţa prilejuită de sărbătorile de iarnă, conducerea unităţii a descoperit atacul de vandalism asupra unităţii. Hoţii au smuls sistemul de alarmă, au forţat lacăte şi gratii, au spart încuietori. Deşi instituţia era dotată cu un sistem de alarmă, acesta nu ar fi ajutat oricum, fără conectarea la un dispecerat integrat de monitorizare. Abonamentul la o firmă privată de pază este mai costisitor, iar instituţia nu a mai optat şi pentru aceste servicii. Conform informaţiilor obţinute de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie, nici lucrătorii acestei instituţii nu intervin dacă nu sunt solicitaţi, aşadar alarma instalată era oricum inutilă.

Spargere violentă
Marţi, 3 ianuarie, directorul Constantin Cotârlan a fost aşteptat dimineaţa de femeia de serviciu, care l-a anunţat că instituţia a fost călcată de hoţi. "Am revenit din mica vacanţă de sărbători şi am găsit totul răvăşit. Am anunţat Poliţia, a venit o echipă operativă şi a declanşat cercetările. Sistemul de alarmă îl avem de cinci ani, dar nu era conectat la un dispecerat al vreunei firme de pază", ne-a precizat Constantin Cotârlan, directorul Centrului de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale Mureş. Acesta a explicat că hoţii au acţionat violent, distrugând sistemul de alarmă, forţând lacăte şi gratii. De asemenea au spart încuietorile de la uşi şi au răvăşit toate încăperile. "Au furat doar aparatură electronică. Calculatoarele, o combină muzicală şi un televizor color. Am făcut o informare cărte conducerea Consiliului Judeţean. Am mai propus şi soluţii, precum gratii la geamuri, dar, la modul cum s-a acţionat, probabil nici acestea nu ar fi fost utile", ne-a mai declarat directorul Constantin Cotârlan.
Poliţia lucrează
Conform informaţiilor furnizate de Inspectoratul Judeţean de Poliţie, s-a stabilit un cerc de suspecţi, iar acum se lucrează la "definitivarea anchetei şi eliminarea variantelor neconcludente". "Instituţia avea un sistem de alarmă însă acesta a fost distrus de hoţi. În general, lucrătorii de Poliţie intervin în urma unor sesizări cauzate de declanşări ale unor astfel de sisteme", ne-a precizat inspectorul principal de poliţie, Livia Popa, purtătorul de cuvânt al IPJ Mureş.

Înfiinţat în anul 1955, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Mureş este o instituţie publică, care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Mureş, având ca obiective fundamentale cunoaşterea, păstrarea şi promovarea tradiţiilor şi valorilor culturii populare în contextul dezvoltării culturii naţionale. Centrul funcţionează drept centru ştiinţific şi metodologic al activităţii de conservare, stimulare şi promovare a tradiţiei şi creaţiei populare în viaţa culturală.

Ionuţ OPREA
ionut@zi-de-zi.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE