SMURD a mai pierdut un elicopter Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 34 Vizualizări

SMURD a mai pierdut un elicopter

2927_smrd.gif
Un elicopter donat anul trecut de Ministerul Apărării şi Internelor SMURD Iaşi, s-a prăbuşit ieri dimineaţă, la trei kilometri de aeroport. Pilotul, copilotul, medicul şi asistenta de pe elicopter au decedat în urma impactului cu solul. Aparatul de zbor valora peste 5 milioane de euro, fiind unul de ultimă generaţie, dotat corespunzător intervenţiilor medicale. Ultima revizie tehnică realizată aparatului a fost făcută în luna noiembrie.
Aparatul prăbuşit, la Iaşi, EC 135 este de acelaşi tip ca celelalte două din România, cel de la Târgu Mureş şi cel de la Bucureşti.
Echipajul de pe elicopter a fost pregătit la Târgu Mureş, iar pilotul şi copilotul erau consideraţi ca fiind experimentaţi pe acest tip de elicopter, iar pierderea suferită de colegii lor a creat durere la SMURD Târgu Mureş. Momentan, aparatul de zbor al SMURD Târgu Mureş este oprit la sol, conform ordinelor MAI, a precizat Cristian Boeriu, medic şef al SMURD Târgu Mureş. O comisie MAI a început o anchetă la Iaşi.
Raed Arafat, coordonatorul SMURD, plecat din ţară, pentru a achiziţiona noua ambulanţă, se va întoarce astăzi în ţară, pentru a fi alături de colegii de la SMURD.
Serviciul SMURD Iaşi a fost inaugurat în luna aprilie 2005, fiind al treilea serviciu mobil de urgenţă, reanimare şi descarcerare din ţară, după Târgu Mureş şi Bucureşti.
Incidentul de la Iaşi este al doilea în care este implicat un elicopter SMURD, după prăbuşirea, în luna aprilie a anului 2003, a primului elicopter SMURD din România. În urma incidentului, au murit toţi cei patru ocupanţi ai aparatului de zbor. (C.A.)

Redacţiile Zi de Zi şi ZIARUL de Mureş îşi exprimă cele mai sincere condoleanţe echipei SMURD în clipele grele prilejuite de decesul colegilor din Iaşi.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE