Spitalele se pun la punct pentru lege Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 39 Vizualizări

Spitalele se pun la punct pentru lege

Chitanţele de decont oferite de medici fiecărui pacient la externare sau după o consultaţie vor exista şi în Mureş, cel mai târziu de săptămâna viitoare. Deşi măsura trebuia aplicată de la 1 ianuarie, unităţile sanitare nu au fost pregătite pentru o astfel de măsură, solicitată de minister.

Rolul acestor deconturi a fost precizat de mai multe ori de către ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, ca fiind acela de a conştientiza asiguraţii de costurile medicale, dar şi de a monitoriza banii dintr-o unitate sanitară.
"Am evaluat unităţile sanitare şi, în cea mai mare parte, au fost realizaţi primii paşi", a declarat Silviu Morariu, directorul DSP Mureş, care a organizat vineri o întâlnire în acest sens cu directorii mureşeni.
În acest moment, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, sistemul de deconturi va fi funcţional doar în cadrul secţiilor localizate în clădirea de pe strada Gheorghe Marinescu şi cele din sediul Spitalului Municipal. Motivul acestui impas în care se află cea mai mare unitate sanitară din ţară este că restul clinicilor care aparţin de spital nu sunt conectate la reţeaua informatică. "Am discutat cu cei de la RDS-RCS şi, în cel mai scurt timp, vor exista toate conectările care ne sunt necesare", a declarat Marius Dohon, directorul administrativ al spitalului. În afara problemei legate de conectarea în reţea a tuturor secţiilor, există şi o altă problemă de tip tehnic, privitoare la pregătirea personalului care se va ocupa de chitanţele eliberate la externare. "Actele vor conţine suma pentru aşa-numita cazare din spital, medicamente folosite, materialele sanitare şi costul intervenţiei", a declarat Dohon.
Luând în considerare faptul că în fiecare secţie trebuie pregătit o persoană care să se ocupe de calculul deconturilor, Dohon a estimat că săptămâna viitoare vor fi eliberate primele chitanţe. Spitalul are în prezent aproape 70 de secţii.
În acest sens, conducerea spitalului a înaintat DSP o adresă prin care a explicat imposibilitatea eliberării unei foi de decont până la rezolvarea problemelor legate de organizare.
Directorul DSP Mureş, Silviu Morariu, a anunţat că instituţia va realiza controale atât în unităţile medicale, cât şi în cabinetele de specialitate şi cele individuale pentru a verifica dacă această prevedere se respectă în tot judeţul.

Corina ALBOTA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE