Acces mai uşor la cărţi Cultură
  • admin
  • 0 comentarii
  • 29 Vizualizări

Acces mai uşor la cărţi

Din acest an, cei care doresc să se înscrie la Biblioteca Judeţeană sau la una dintre filiale, trebuie să meargă la noul birou amenajat în acest sens la parterul clădirii unde funcţionează biblioteca. Această decizie a fost luată de conducere pentru a uşura muncă bibliotecarilor de la filialele din Târgu Mureş. Pentru a beneficia de serviciile Bibliotecii Judeţene o singură înscriere este suficientă. Deoarece permisul emis de bibliotecă este valabil 5 ani, doar cei care s-au înscris în anul 2001 vor trebui să se înscrie la noul birou. Restul cititorilor, cărora li s-au eliberat permisele în anii următori, vor fi trecuţi în evidenţele noului birou începând din 2007. Cei cu permise noi vor avea dreptul la toate serviciile oferite de secţiile şi filialele bibliotecii, fără a mai fi nevoie de înscrieri ulterioare la acestea.
Singura excepţie sunt pensionarii, care vor putea să îşi prelungească permisul la orice filială. Odată cu introducerea acestui sistem nou, conducerea bibliotecii se aşteaptă ca numărul cititorilor să scadă de la 17.900, în anul 2005, până la 16.900, cifră care s-ar putea înregistra la finele acestui an. Cititorii vor avea acces la 847.000 de documente reprezentând cărţi, reviste, ziare, lucrări de referinţă, materiale audio-vizuale şi informaţii în format electronic.
În această lună s-au achiziţionat 10.000 de documente noi, însă numărul celor care au fost casate este mai mare cu 6.000. Casarea s-a făcut din cauza uzurii fizice şi morale a documentelor.
Femeile la putere
Din cei 50 de angajaţi câţi are Biblioteca Judeţeană, 40 sunt femei. Majoritatea au o vârstă cuprinsă între 25 – 49 de ani. Doar o treime dintre angajaţi sunt peste 50 de ani, iar sub 25 de ani există trei angajate pe postul de bibliotecar. (V.Z.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE