Crucea Roşie Mureş Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 121 Vizualizări

Crucea Roşie Mureş

Crucea Roşie Română, ca persoană juridică de drept public, neguvernamentală, apolitică, auxiliară autorităţii publice, bazată în principal pe voluntariat, este membră a Mişcării Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, încă de la înfiinţarea sa, în 1876. Crucea Roşie contribuie la alinarea şi prevenirea suferinţei sub toate formele, protejează sănătatea şi viaţa, asigură respectul faţă de demnitatea umană, fără a face nici o discriminare legată de naţionalitate, rasă, sex, religie, vârstă, apartenenţă militară, socială sau politică.
Crucea Roşie Română are 47 de filiale (în toate judeţele ţării şi sectoarele Bucureştiului), una dintre ele fiind cea din judeţul nostru. Crucea Roşie Mureş a început, la sfârşitul anului 2005, un proces de dezvoltare, de recrutare de noi voluntari şi de consolidare a elementelor unei filiale care să funcţioneze bine, care să-şi mobilizeze sprijinul şi să îşi îndeplinească misiunea umanitară, contribuind la ameliorarea situaţiei celor mai vulnerabile categorii ale populaţiei. Principalele programe ale filialei Mureş pentru anul acesta sunt:
Pregătirea surorilor voluntare de Cruce Roşie este cea mai veche preocupare umanitară a organizaţiei. Ea se dovedeşte a fi în continuarea necesară şi obligatorie pentru Crucea Roşie Română, în conformitate cu Legea 139/ 1995 şi cu Legea Apărării Naţionale, nr. 45/1994. Conform Regulamentului pentru organizarea cursurilor, în colaborare cu Ministerul Apărării Naţionale şi cu Ministerul Sănătăţii, surorile sunt definite drept cadre de rezervă cu pregătire sanitară, care să contribuie în timp de pace la acţiunile sociale, să sprijine organele sanitare în caz de epidemii, calamităţi naturale şi accidente de mari proporţii, iar în timp de război să acorde îngrijire, alături de personalul sanitar, militarilor şi populaţiei civile. Chiar în aceste zile, la sediul filialei, se fac înscrieri pentru Cursul de Surori Voluntare de Cruce Roşie.
Programul social
Potrivit unui raport al Comisiei Europene privind situaţia socială a statelor membre ale Uniunii Europene şi a celor candidate, România se situează pe primele locuri în topul sărăciei. Creşterea populaţiei în vârstă care se datorează scăderii natalităţii şi emigrărării populaţiei tinere va avea drept consecinţă creşterea numărului de persoane cu venituri reduse şi cu necesităţi sporite în ceea ce priveşte îngrijirile medicale şi la domiciliu. Creşterea numărului de şomeri având drept cauză închiderea sau reducerea unor obiective economice, precum şi neconcordanţa dintre pregătirea profesională dobândită şi cerinţele existente pe piaţa muncii în prezent determină preocupări sporite în domeniul asistenţei materiale a familiilor afectate care au mulţi copii, dar şi necesitatea de a se implica în programe de reorientare profesională. Schimbarea rolurilor în asigurarea asistenţei sociale, în condiţiile în care statul nu mai reuşeşte, dar nici nu mai doreşte să deţină monopolul în acest domeniu, tendinţa generală este de a acorda o importanţă din ce în ce mai mare contribuţiei aduse de sectorul neguvernamental şi privat. Aceasta tendinţă generează necesitatea ca, pentru obţinerea de sprijin pentru programele de asistenţă socială, organizaţia să se orienteze către resursele oferite de sectorul privat şi către ajutorul altor organizaţii neguvernamentale interne sau internaţionale.
Toate acestea, însă, nu s-ar putea realiza fără contribuţia voluntarilor, membrilor, a oamenilor de suflet, sponsori şi donatori care sprijină Crucea Roşie în îndeplinirea misiunii sale umanitare şi care înţeleg să ofere cu dărnicie din ceea ce au pentru semenii lor mai puţin favorizaţi de soartă.
Contact:
Dacă doriţi să fiţi alături de Crucea Roşie Mureş, coordonatele noastre sunt: Târgu-Mureş, str. Bartok Bela nr. 1, tel. 0265-250.128, 0720-029.278, 0744-170.237, e-mail: magda.bercea@ gmail.com, magda.bercea@yahoo. com, cod fiscal: 7658500, cont RO 89 RNCB 0193 0159 7034 0001, BCR Târgu-Mureş.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE