Benedek Imre reclamă haosul din CJ Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 42 Vizualizări

Benedek Imre reclamă haosul din CJ

3258_Benedek.gifBenedek Imre a părăsit joi şedinţa Comisiei de Buget Finanţe a CJ Mureş, în semn de protest faţă de modul în care ajung materialele promovate de executiv pe masa aleşilor judeţului * Reclamând debandada din Consiliul Judeţean, şeful Clinicii de Cardiologie spune că se gândeşte să plece din oraş * Potrivit unor colegi ai săi din cadrul comisiei, Bendek Imre ar fi fost deosebit de acid în afirmaţiile pe care le-a făcut înainte de a părăsi şedinţa

Benedek Imre a reclamat joi, în cadrul Comisiei de Buget Finanţe a CJ Mureş, debandada din cadrul instituţiei, susţinând că şedinţele sunt insuficient pregătite, iar consilierii nu pot parcurge materiale pe care trebuie să le voteze, din cauză că le primesc foarte târziu.
Informaţiile despre reacţia lui Benedek au venit din partea unor colegi din cadrul Comisiei, pentru că accesul jurnaliştilor în sală a fost oprit. "A spus să considerăm votul lui afirmativ pentru toate proiectele şi ne-a cerut să votăm dacă el este incapabil sau nu", spune unul din consilierii judeţeni, care precizează că Benedek Imre a fost revoltat pentru că a primit mapa cu cele 150 de pagini de proiecte de hotărâri de CJ în cutia poştală cu o seară înaintea şedinţei. "Domnul consilier a spus că el nu a dat pe acasă şi nu a văzut materialele pentru că a avut multă treabă la Clinică", spune acelaşi consilier judeţean, potrivit căruia Benedek Imre ar fi reclamat şi maniera în care a fost convocat la şedinţă, invitaţia telefonică fiindu-i transmisă prin femeia de serviciu. Părăsirea sălii de şedinţă de către Benedek Imre a tensionat joi atmosfera în CJ, mai mulţi consilieri judeţeni recunoscând că sunt nemulţumiţi de faptul că primesc foarte multe proiecte spre dezbatere în ultimul moment, fiind puşi pur şi simplu în faţa unor acte pe care nu le cunosc, dar care trebuie să le voteze.

Benedek ia în calcul plecarea din oraş

Potrivit lui Benedek Imre, modul în care este gestionată activitatea din cadrul Consiliului Judeţean, pe care a caracterizat-o ca fiind "o debandadă", nu poate asigura o funcţionare corectă a instituţiei şi aduce asupra consilierilor suspiciuni de corupţie, pentru că ajung să voteze hotărâri pe care nu au avut timp să-şi le însuşească. Benedek a motivat părăsirea şedinţei prin faptul că a cerut în mai multe rânduri elaborarea unui regulament de funcţionare care să asigure buna pregătire a şedinţelor, însă nu a fost luat în seamă. "Este inacceptabil ce se întâmplă, faptul că au dat responsabilitatea pe o infirmieră, care nici nu a ajuns să-mi spună despre convocarea Comisiei. În primul rând în Clinică este ordine, este o ierarhie şi o infirmieră nu poate să vină la mine cu probleme personale. Miercuri seara am fost plecat la Miercurea Nirajului, pentru a discuta despre problemele spitalului de acolo şi nu am mai ajuns la Clinică, iar joi am trecut pe la domnul Togănel (Ioan Togănel, secretarul CJ, n. red.) , la 12:35, şi nici el nu mi-a spus că este şedinţă. În condiţiile astea, eu nu pot să fiu pregătit să vorbesc", a creionat Benedek Imre filmul evenimentelor.
Şeful Clinicii de Cardiologie ne-a declarat ieri că are o serie de oferte de a părăsi Târgu Mureşul, pe care le va lua în calcul, convins că se va bucura de mai mult respect în altă parte. De asemenea, el a lansat o serie de acuzaţii la adresa conducerii UMF, pe motiv că ar încerca să fărâmiţeze spaţiile Universităţii.
"Nu sunt un om revoltat, ci unul necăjit. Le-am spus colegilor că dacă ei consideră că aş fi capabil să pot însuşi într-o după-amiază 150 de pagini de documente, atunci eu îmi dau demisia, pentru că nu mă consider capabil să fac asta. Dar după ce s-a întâmplat ieri (joi, n. red.), condiţiile cu care sunt tratat, am o ofertă şi mă gândesc serios să plec din localitate. Dacă am oferte şi-s respectat de ce să stau aici?", Benedek Imre, consilier judeţean UDMR

Edy MĂRCUŞ
Relu TĂTAR

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE