Angajaţi cu microchip Externe
  • admin
  • 0 comentarii
  • 134 Vizualizări

Angajaţi cu microchip

3273_angaj.gifO companie din statul Ohio a devenit prima firmă americană care a implantat cipuri angajaţilor săi, pentru a le localiza poziţia în timpul programului de lucru. CityWatcher.com, o companie al cărei obiect de activitate este supravegherea video, a declarat că a luat această măsură pentru a controla accesul la o cameră în care sunt stocate înregistrările destinate agenţiilor guvernamentale şi poliţiei. Pentru început, dispozitivele de identificare au fost introduse la doi angajaţi, în partea superioară a braţului lor drept. Sean Darks, directorul executiv al City Watcher, a afirmat că implanturile încapsulate în sticlă sunt similare unor cărţi de identitate, putând fi "citite" de un aparat asemănător scanerelor.
Iniţiativa echipării angajaţilor cu cipuri de silicon va intensifica controversele pe marginea tehnologiei RFID, de identificare prin semnale radio, considerată drept una din industriile cu cele mai mari perspective de dezvoltare în viitor. Până în prezent, cipurile respective, care conţin un transmiţător radio cu un semnal de identificare unic, au fost implantate în animale sau în bunuri de larg consum pentru ca acestea să poată fi urmărite de-a lungul traseului lor. Criticii tehnologiei susţin că orice dispozitiv implantat ar putea fi utilizat în vederea depistării "purtătorului", fără cunoştinţa acestuia. Potrivit lui Liz McIntyre, autoarea cărţii Spychips: How Major Corporations and Government Plan to Track your Every Move (Cipurile-spion: Cum plănuiesc marile corporaţii şi guvernul să-ţi supravegheze fiecare mişcare), "există motive de îngrijorare foarte serioase legate de intimitatea personală şi libertăţile civile în privinţa supravegherii permanente a persoanelor".
Avocaţii tehnologiei TFID susţin însă că aceasta este acceptabilă atâta vreme cât nu este obligatorie. Directorul executiv al firmei CityWatcher.com, Sean Darks, care şi-a implantat şi el un cip în braţ, spune că dispozitivele de la firma sa "nu emit nici un semnal. Nu este vorba de cipuri GPS. Soţia mea nu poate să afle unde sunt".
VeriChip – firma americană care produce dispozitivele de identificare – a declarat că, iniţial, implanturile au fost concepute în scopuri medicale. Compania susţine că până în prezent aproximativ 70 de persoane din Statele Unite au acceptat implantul cu microcip.

Ioan BUTIURCĂ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE