Eurodeputaţii români, primiţi oficial, luni Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 37 Vizualizări

Eurodeputaţii români, primiţi oficial, luni

7044_ext_euro.gifCei 35 de eurodeputaţi români vor fi primiţi oficial în PE luni, 15 ianuarie, printr-o ceremonie festivă în care se va arbora în hemiciclul de la Strasbourg şi drapelul României, alături de ale celorlalte 26 de ţări membre UE, se arată într-un comunicat al PE, remis miercuri agenţiei NewsIn.
Ceremonia include şi o fotografie de familie cu noii membri ai Parlamentului European – 35 de români şi 18 bulgari – , urmată de deplasarea delegaţiilor română şi bulgară către hemiciclu, pe scara de onoare.
Preşedintele PE, Josep Borrell, va saluta fiecare deputat în parte şi va urca apoi la tribună pentru a arbora alături de celelalte drapele naţionale pe cel român şi bulgar. Apoi, toţi membrii PE vor asculta în picioare imnul european. Borrell le va ura apoi bun venit noilor eurodeputaţi şi va susţine un discurs.
După şedinţa parlamentară, noii membri sunt invitaţi la o recepţie în cadrul căreia vor cânta artişti din cele două noi state membre: Cvartetul Transilvania din România si violonistul Dimitar Gugov din Bulgaria. (newsin)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE