Hamburger Cheese Eggs
11 ianuarie 2007Ingrediente:
8 1 kg carne tocată de vită cu 20% grăsime
8 1/2 ceapă roşie
8 1/4 ardei gras
8 se ia ca măsură o linguriţă de 5 ml
8 1/4 boia iute
8 1 sare cu aromă de ţelină
8 1 chimen
8 1 nucşoară
8 1 oregano
8 1/ 4 busuioc
8 1 căţel de usturoi
8 1 lingură rasă de zahăr maro
8 1 lingură rasă de sos de roşii
8 1 lingură rasă de ketchup
8 2 linguri de fasole fiartă
8 150 g varză
8 1 roşie mare
8 6 ouă
8 6 felii de caşcaval
8 2 cartofi prăjiţi
8 6 chifle
8 maioneză, ketchup, muştar
8 castraveţi muraţi – opţional
Mod de preparare
Hamburgerii
Aveţi grijă ca linguriţele să fie rase, nu cu vârf. Toate condimentele trebuie să fie praf. Se amestecă carnea cu toate condimentele, sosurile. Se dau prin maşina de tocat ardeiul, ceapa şi fasolea şi se amestecă cu carnea. Se dă totul la frigider 1 oră.
Se formează 6 hamburgeri cu mâinile ude. Se prăjesc pe grătar sau în tigaie câte 5-7 minute pe fiecare parte sau după preferinţă. Cu 2 minute înainte de a-l scoate se pune câte o felie de caşcaval pe fiecare burger ca să se topească. Se prăjesc ouăle ochiuri. Se taie chiflele în 2 şi capacul se scobeşte de miez. Varza se taie fideluţă şi se amestecă cu maioneză şi ketchup, roşiile se taie felii rotunde de 0,5 cm grosime. În scobitura formată se pune varza, cartofii prăjiţi şi felii de castravete murat. În chiflă se pune: hamburgerul, oul, felie de roşie şi deasupra se pune capacul umplut. Se servesc calzi, eventual alături de cartofi prăjiţi.
Poftă bună!
Lasă un comentariu