Ţigări de 500.000 euro, confiscate la Luduş Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 125 Vizualizări

Ţigări de 500.000 euro, confiscate la Luduş

7260_cap.gif100.000 de pachete de ţigări de contrabandă, ascunse într-un autotren, camuflate în pulbere de cauciuc, au fost confiscate vineri seara de poliţişti luduşeni. Valoarea capturii a fost estimată la jumătate de milion de euro. Surse ale poliţiei afirmă că este posibil să fie vorba de o reţea de traficanţi, iar acesta să nu fie primul transport.
Poliţia Luduş, în colaborare cu ofiţeri ai Serviciului de Investigare a Fraudelor Mureş din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mureş, au descins vineri în curtea unei socieţăţi din Luduş pentru a verifica un transport de pulbere de cauciuc despre care aveau indicii că ar ascunde o cantitate impresionantă de ţigări de contrabandă. La controlul amănunţit al autotrenului, poliţiştii au descoperit 100.000 de pachete de ţigări, diferite mărci, ambalate în cutii de carton şi acoperite cu saci menajeri. Ţigările erau bine ascunse sub pulberea de cauciuc pentru a nu putea fi descoperite la eventualele controale efectuate la ieşirea din ţară.

Filmul acţiunii
Tirul a plecat înainte joi, din localitatea Slobozia Sucevei, de la o firmă de export. Aceasta a încărcat tirul cu o cantitate de 24.500 de kilograme de pudretă de cauciuc, a întocmit actele de export ale transportului şi a pus sigiliu pe tir. Transportul avea ca destinaţie Germania. Vineri dimineaţa transportul a făcut "escală" în curtea unei societăţi din Luduş, unde patru bărbaţi, au scos pulberea din tir şi au aşezat baxurile cu cele 100.000 de pachete de ţigări, peste care au pus la loc pulbere de cauciuc. În prealabil, sigiliul pus de firma din Suceava a fost rupt de şoferul TIR-ului, iar ţigările au fost aşezate în cutii de carton, acoperite cu saci menajeri.

Infractori fără antecedente
Din primele cercetări făcute de Poliţia Luduş, cei patru oameni care au participat activ la încărcarea ţigărilor nu au antecedente penale. Doi sunt din Târgu Mureş, iar ceilalţi doi, din Luduş. Tirul aparţine unei firme specializate de transport de mărfuri în afara ţării, din Luduş. Pentru a nu exista niciun fel de suspiciune, bărbaţii au cântărit tirul şi au calculat ce grutate trebuie să aibă transportul astfel încât cifrele de pe documente să corespundă. Momentan cerectările continuă pentru a stabili dacă este vorba despre o reţea. Cei patru sunt cercetaţi penal în stare de libertate pentru tentativă de contrabandă, evaziune fiscală şi rupere de sigilii.

"Am reuşit să oprim un transport dar bănuim că este vorba de o întreagă reţea de traficanţi, dacă luăm în considerare modul în care au operat. Încă nu am stabilit cu exactitate provenienţa mărfii, dar bănuim că este vorba despre Duty-free-urile de pe graniţa de Est, pentru că în Uniunea Sovietică preţurile sunt mult mai mici. Pudreta cu care erau acoperite era în valoare de 4.400 de euro, mult mai mică în comparaţie cu valoarea ţigărilor găsite", Nicolae Cotta, comsiar şef Poliţia Luduş

Ce se întâmplă cu ţigările
Valoarea estimată a ţigărilor pe piaţă românească depăşeşte suma de peste 500.000 de RON, iar în Germania, unde trebuiau să ajungă, valoarea transportului se ridica la peste 500.000 de euro. Pachetele de ţigări au fost confiscate în vederea valorificării prin vânzarea de către Finanţele Publice.

Sorina SZAKACS

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE