Săptămâna anti-gripă Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 24 Vizualizări

Săptămâna anti-gripă

7282_San_gr.gifÎn contextul creşterii incidenţei gripei şi a infecţiilor respiratorii acute la nivel naţional, Ministerul Sănătăţii Publice a transmis ieri către Autoritatea de Sănătate Publică o serie de măsuri pentru această săptămână.
Controale
stricte în şcoli
În colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, specialiştii ASP vor asigura efectuarea triajului epidemiologic zilnic în unităţile de învăţământ, şi informarea părinţilor privind importanţa izolării la domiciliu a copiilor bolnavi. Copii care prezintă manifestări clinice de boală (febră, tuse, strănut), nu vor mai fi primiţi în şcoli.
Atenţie, gripă
Ministerul Sănătăţii a mai cerut intensificarea activităţilor de informare a populaţiei privind măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor prin infecţii respiratorii acute şi urgentarea finalizării campaniei de vaccinare a populaţiei, având ca şi grupe grupe de risc recomandate pentru vaccinare copii cu vârste între 6 luni – 15 ani. De asemenea vor fi urmărite zilnic cazurile de gripă şi infecţii respiratorii acute internate în secţiile de profil (boli infecţioase, pediatrie, boli interne, pneumologie) şi semnalate imediat dacă numărul lor creşte acestora peste nivelul sezonier obişnuit. Şeful ASP Mureş, Silviu Morariu, a declarat la sfârşitul săptămânii trecute că deocamdată epidemia de gripă a ocolit judeţul Mureş, dar a recomandat mureşenilor să ţină cont de sfaturile medicilor pentru a preveni îmbolnăvirea.

Recomandările medicilor:
8 Evitarea aglomeraţiilor
8 Evitarea contactului cu persoanele bolnave
8 Folosirea batistei pentru a nu îmbolnăvi pe cei din jur
8 Respectarea regulilor de igienă personală
8 Aerisirea încăperilor şi a locurilor de muncă
8 Prezentarea la medicul de familie la primele semne de boală în cazul persoanelor la risc pentru gripă
8 Consumul de fructe şi legume bogate în vitamine
8 Alimentaţie corespunzătoare
8 Îmbrăcăminte corespunzătoare sezonului
8 Evitarea staţionării în frig timp îndelungat

Viruşii afectează statisticile
Ministerul Sănătăţii monitorizează, în permanenţă, evoluţia afecţiunilor acute respiratorii pe teritoriul ţării, prin informările pe care le primeşte, cu frecvenţă săptămânală, de la Centrul Naţional de Referinţă pentru Gripă, Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile şi Institutele de Sănătate Publică.

Ionuţ OPREA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE