Infractori anihilaţi Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 56 Vizualizări

Infractori anihilaţi

7451_cap.gifUn grup de criminalitate organizată, care opera în judeţele Harghita şi Mureş şi era specializat pe trafic de droguri, proxenetism, contrabandă, trafic de autoturisme furate şi infracţiuni cu obiecte de patrimoniu, a fost destructurat prin reţinerea, în 13 februarie, a 13 membri ai acestei grupări.
Lucrătorii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Harghita, sub coordonarea procurorului din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Târgu-Mureş, au lucrat la acest caz încă din anul 2005.
Lovitura de destructurare a fost dată, în 13 februarie, la ora 6.00, când, simultan, s-au declanşat percheziţii şi descinderi domiciliare la 24 de locaţii de pe raza judeţelor Harghita şi Mureş, respectiv 14 în judeţul Harghita şi 10 în judeţul Mureş.
La această acţiune au participat poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Harghita, I.P.J. Harghita, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu-Mureş şi I.P.J. Mureş, sub coordonarea procurorului de caz.
În urma percheziţiilor şi descinderilor efectuate au fost găsite şi ridicate droguri sub formă de comprimate ecstasy, cannabis şi medicamente cu conţinut stupefiant, o armă de vânătoare cu glonţ calibru 6,5 x 55 mm, de fabricaţie suedeză, cu lunetă, o armă de tir cu aer comprimat cu ţeava rabatabilă, calibrul 4,4 mm, 1 pistol tip Start, calibrul 6 mm, 1 cartuş militar cu glonţ calibru 7 x 57R, 2 cartuşe de vânătoare calibru 12 mm, muniţie pentru armă de tir cu aer comprimat şi pistol tip Start, toate în stare de funcţionare, 4 pistoale de panoplie şi mai multe arme albe (săbii, cuţite, baionete, stilete, pumnale, boxuri etc.).
Totodată, au fost indisponibilizate trei autoturisme, 14 motociclete, cinci ATV-uri, un snowmobil, o autoutilitară şi o caroserie auto.
Cu privire la arma militară cu glonţ s-a stabilit că aceasta a fost furată în luna iulie 2001, din locuinţa lui cetăţean din comuna Lupeni, judeţul Harghita, iar una dintre motocicletele indisponibilizate în urma percheziţiilor a fost furată de pe raza comunei Zetea, judeţul Harghita, în luna august 2006, de la un cetăţean francez.
În cauză s-a început urmărirea penală pentru 14 învinuiţi, 10 din judeţul Harghita şi 4 din judeţul Mureş. 13 dintre aceştia au fost reţinuţi pentru 24 ore, iar pentru 12 s-a formulat propunerea de arestare preventivă.
Instanţa, însă, a refuzat, în 14 februarie, să emită mandate de arestare preventivă pe numele celor 12 interlopi. (NewsIn)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE