Social
- admin
- 0 comentarii
- 46 Vizualizări
CUIB DE VIESPI
22 februarie 2007Ingrediente:
575 g făină, 30g drojdie, 30 g zahăr, 50 ml ulei, esenţă rom, 5 gălbenuşuri, 200 ml lapte, 100 ml apă, ½ linguriţă sare, coajă de lămâie
Crema:
200 g unt, 100 g zahăr (nuci, mac, cacao după gust)
Sirop:
125 ml lapte, 150 g zahăr vanilie
Preparare:
Se frământă un aluat din ingredientele de mai sus, şi se lasă la dospit. După ce a crescut se împarte aluatul în 4 părţi, se întind foi subţiri de câţiva milimetri care se ung cu cremă, se rulează şi se taie bucăţi de 3-4 cm care se pun una lângă alta în tava tapetată, se mai lasă la dospit apoi se pun la cuptor, la 180 de grade. După 20 de minute se însiropează şi se mai lasă la cuptor până se rumenesc.
Poftă bună!
Recomandari
Recent
Popular
Etichete
Lasă un comentariu