„Sighişoara este şi se va dezvolta ca un oraş turistic” Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 51 Vizualizări

„Sighişoara este şi se va dezvolta ca un oraş turistic”

Un nou eveniment monden şi-a făcut apariţia în lumea bună a Sighişoarei şi promite încă de la prima ediţie: Balul Asociaţiei Turistice Sighişoara, singura grupare de profil din judeţ.
Invitaţii au fost aleşi pe sprânceană. Au onorat cu prezenţa la evenimentul organizat vineri seara, la retaurantul Steaua, reprezentanţi ai lumii politice, medicale, reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi judeţene, în frunte cu prefectul Ciprian Dobre şi primarul Sighişoarei Dorin Dăneşan, sau oameni de afaceri sighişoreni însoţiti de consoartele lor. Între participanţi am mai remarcat prezenţa a trei reprezentanţi ai Ministerului Turismului, a consilierului ministrului Borbely Laszlo, a senatorului PSD Cristian Georgescu, a directorului executiv a DGFP Mureş, Felicia Pop, iar dacă am uitat pe cineva…să ne fie cu iertare.
Organizatorii au apreciat că cei mai mulţi invitaţi "lipsă" au fost din rândul sighişorenilor, spre deosebire de oaspeţii de la Târgu Mureş sau Bucureşti care au răspuns "prezent" provocării în proporţie mai mare.

Bal de promovare
Scopul declarat al Balului Asociaţiei Turistice Sighişoara a fost acela de promovare a activităţii proprii pe plan local. Pe de altă parte în această perioadă se împlineşte un an de la înfiinţarea Asociaţiei, rezultatele obţinute până acum obligând într-un fel la a marca festiv acest moment. Paradoxal, activitatea Asociaţiei Turistice Sighişoara pare mai puţin cunoscută în rândul localnicilor decât în străinătate. Cei 18 membrii (operatori în turism) au promovat foarte mult peste hotare Sighişoara ca şi destinaţie turistică, Asociaţia e cunoscută în toată Europa, chiar şi la Hong Kong a avut anul trecut o delegaţie.
Vrem, nu vrem, Sighişoara este şi se va dezvolta ca un oraş turistic.
Ca la orice Bal, utilul s-a îmbinat cu plăcutul, socializarea a mers mână-n mână cu schimbul de idei, impresii, cunoştinţe şi relaţii noi.
Aşa cum remarca unul dintre organizatori, invitaţii de la Târgu Mureş au avut ocazia să vadă că la Sighişoara "nu suntem doar un municipiu ci suntem un municipiu poate la fel de important ca şi municipiul reşedinţă de judeţ".
Delicatesele culinare oferite din belşug, muzica bună şi minirecitalul invitatului special al serii, Mircea Vintilă, au arătat bun gust în organizare, în ciuda temerilor organizatorilor şi a răgazului scurt pe care l-au avut la dispoziţie pentru a plănui detaliile acestei petreceri. Până la urmă, Balul a generat şi un gest caritabil: din mâncarea rămasă s-au înfruptat a doua zi asistaţii de la Căminul de Bătrâni şi de la Centrul pentru copii cu dizabilităţi.

Florentina CĂLUGĂR

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE