Siglele PLD şi PNG-CD contestate Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 68 Vizualizări

Siglele PLD şi PNG-CD contestate

7510_sigle.gifBiroul Electoral Central a contestat zilele acestea siglele Partidului Liberal Democrat şi a Partidului Noua Generaţie-Creştin Democrat. În primul caz decizia a fost luată din cauză că PLD nu este înregistrat la tribunal, iar pentru PNG din cauza stelelor Uniunii Europene care apar în interiorul siglei. Iată ce cred reprezentanţii celor două partide din judeţul Mureş. Doru Borşan, preşedintele PNG-CD Mureş, respectiv Răzvan Căpuşan – iniţiator al PLD în Mureş – au comentat pentru Zi de Zi această situaţie. Atât liderul PNG-iştilor mureşeni cât şi Răzvan Căpuşan au susţinut că nu se pune problema ca cele două partide să nu participe la alegerile pentru Parlamentul European. "Cineva urmăreşte să blocheze evoluţia surprinzătoare a partidului şi să găsească motive pentru a crea conflicte artificiale", a susţinut pentru Zi de Zi Doru Borşan.

Rep.: Credeţi că acuzaţia adusă de către BEC reprezintă un motiv valabil pentru neacceptarea siglei partidului?
Doru Borşan: Aştept ca juriştii Partidului Noua Generaţie să analizeze corectitudinea deciziei BEC faţă de sigla partidului nostru. În cazul în care ea se va dovedi adevărată nu ne rămâne de făcut decât să modificăm sigla PNG.

Rep.: Cum credeţi că va afecta acest lucru imaginea PNG în cadrul alegerilor europarlamentare?
D.B.: Eu nu cred că acest lucru va afecta imaginea PNG într-un mod sau altul. Ne vom adapta la orice modificare pe care BEC ne-o va cere. Totuşi, orice s-ar întâmpla, în nici un caz situaţia nu va afecta pregătirile pentru alegerile europene nici ca timp nici ca imagine.

Rep.: Ce credeţi că se urmăreşte prin această cerere de modificare a siglei PNG?
D.B.: Cineva urmăreşte să blocheze evoluţia surprinzătoare a partidului şi să găsească motive pentru a crea conflicte artificiale. Sunt convins că alegătorii noştri, care sunt câtă frunză câtă iarbă, nu vor avea nici cea mai mică problemă în a vota listele partidului.

Rep.: Cum comentaţi decizia BEC de neacceptare a siglei PLD?
Răzvan Căpuşan: PNL a depus o contestaţie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) în urma unei hotărâri favorabile a acestei instituţii. În primă instanţă, ÎCCJ a respins contestaţia PNL, iar astăzi se va judeca recursul care cu siguranţă ne va da dreptate.

Rep.: Cum credeţi că va afecta acest lucru imaginea PLD în cadrul alegerilor europarlamentare?
R.C.: În opinia mea, tot acest incident juridic nu va afecta partidul din perspectiva alegerilor pentru Parlamentul European. Singurul inconvenient al acesei contestaţii a fost amânarea publicării în Monitorul Oficial a siglei partidului, fapt ce se va remedia după judecarea recursului.

Rep.: Cum veţi proceda în cazul în care ÎCCJ va respinge sigla PLD?
R.C.: Sunt încrezător că decizia de astăzi va confirma hotărârea din prima instanţă pentru ca pregătirile pentru alegerile din mai să poată continua.

Ionel ALBU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari





Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE