Un oraş bulgar vrea colaborare Uncategorized
  • admin
  • 0 comentarii
  • 47 Vizualizări

Un oraş bulgar vrea colaborare

Sighişoara a primit o nouă propunere de colaborare, de data aceasta cu un oraş din Bulgaria.
Bazele colaborării au fost puse în octombrie 2006 în timpul vizitei al Sighişoara a ambasadorului Republicii Bulgaria, Konstantin Andrrev. Excelenţa Sa a trimis propunerea de colaborare Asociaţiei Naţionale a Municipiilor din Bulgaria care, la rândul său, a ales municipiul Samokov pentru parteneriatul cu Sighişoara şi a transmis iniţativa Ambasadei Republicii Bulgaria din Bucureşti.
Purtătorul de cuvânt al Primăriei, Michaela Tuerk a precizat că în perioada imediat următoare va fi demarat un schimb de corespondenţă cu autorităţile bulgare din Samokov pentru a se identifica domeniile comune de interes. Propunerea Ambasadei Republicii Bulgaria va fi prezentată Consiliului Local Sighişoara înainte de a se demara colaborarea cu oraşul Samokov.
Acest oraş are o populaţie de 29 de mii de locuitori şi se află la 60 de km sud-est de capitala Bulgariei, Sofia. Locuitorii din acea zonă aveau ca ocupaţie principală extracţia minereurilor, dar oraşul a devenit cunoscut datorită maeştrilor de icoane -pictori şi artişti.
"În prezent, Samokov este un oraş modern care şi-a conservat bogăţiile culturale şi istorice. Obiectivele sale de interes sunt: Muzeul de Istorie, Mănăstirea de Maici, Biserica Uspenle Bogorodichno, Biserica Sf. Nicola, Templul Rojdestvo Bogorodichno sau Marea Fântână-simbolul oraşului construită în P-ţa Mare în 1662, despre a cărei apă se spune că este fermecată şi că cine va bea din ea va rămâne pentru totdeauna la Samokov.
Sighişoara este interesată de o colaborare cu un oraş bulgar având în vedere statutul ambelor state în cadrul Uniunii Europene şi noua identitate pe care şi cetăţenii României şi cei ai Bulgariei au dobândit-o la 1 ianuarie 2007", a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Michaela Tuerk. (F.C.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE