"Si la lucru si la joc" Uncategorized
  • admin
  • 0 comentarii
  • 43 Vizualizări

"Si la lucru si la joc"

Biblioteca municipala ''Petru Maior'', în colaborare cu Despartamântul reghinean al Astrei organizeaza, joi 21 februarie, de la ora 17, la sediul bibliotecii, lansarea cartii '' si la lucru si la joc", de Ioan Torpan.
Cartea a fost tiparita la Editura Nico din Târgu-Mures, fiind rodul cercetarii îndelungate a folclorului din zona Reghinului si toate satele pâna la Toplita, precum Bistra Muresului, Borzia, Brâncovenesti, Ciobotani, Deda, Goreni, Idicel Padure, Idicel Sat, etc. În cele peste 500 de pagini, profesorul Ioan Torpan, a reusit sa redea iubitorilor de folclor, cercetatorilor, o culegere de obiceiuri traditionale ale poporului român din zona Reghinului, având în acest scop sprijinul si colaborarea a unui numar important de informatori populari, creatori sau rapsozi.
Cartea va fi prezentata de catre Lazar Ladariu, Nicolae Baciut, Maria Borzan, Ilie Frandas si Sorina Bloj. Autorul reuseste sa surprinda esenta profunda a traditiei, prezentând în cartea sa doine si cântece, strigaturi, ghicitori, balade, descântece, obiceiuri din batrâni.
Codruta POP

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE