Bani norvegieni pentru batalurile muresene Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 70 Vizualizări

Bani norvegieni pentru batalurile muresene

11394_burta.gifÎn data de 19 februarie 2008, presedinta Consiliului Judetean Mures, Lokodi Edita Emoke a avut o întâlnire de lucru cu specialisti în protectia mediului din Statele Unite ale Americii si Marea Britanie, pe tema decontaminarii solurilor infestate cu deseuri chimice. La aceasta întâlnire au mai participat reprezentanti ai conducerii Agentiei pentru Protectia Mediului Mures, ai SC Compania Aquaserv, Primariei Târnaveni, SC Bicapa SA Târnaveni, SC Carbidfox SA Târnaveni si Combinatului Chimic Azomures Târgu-Mures. Consortiul format din firmele Sanders Co Ltd, Art Engineering LLC (USA) si Global Environmental Services (Marea Britanie) este specializat în tratarea solurilor infestate cu metale grele, tratarea pânzei freatice sau a râurilor si lacurilor infestate cu reziduuri petroliere si metale grele si eliminarea namolului din statiile de tratare.
În cadrul discutiei, reprezentantii firmelor si-au facut cunoscut intentia de a aloca importante sume de bani pentru judetul Mures, în cadrul unor proiecte de tratare a batalurilor chimice infestate cu crom hexavalent de la Târnaveni sau a apelor reziduale din iazul de decantare de la Azomures.
Sumele ar proveni de la Guvernul Norvegian, prin accesarea Programului de Cooperare Norvegian si Mecanismul Financiar "Spatiul Economic European". Este important de mentionat faptul ca guvernul norvegian aloca fonduri importante pentru finantarea unor proiecte de mediu care îsi propun decontaminarea solurilor infestate cu deseuri chimice. În cele ce urmeaza, grupul de investitori va analiza în detaliu situatia de la Târnaveni si va purta discutii cu reprezentatii Combinatului Chimic Azomures pentru a gasi solutii de ecologizare a batalurilor chimice. (S.G.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE