Fratean va gestiona problemele legate de forta de munca Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 31 Vizualizări

Fratean va gestiona problemele legate de forta de munca

p_2_1_27.jpgLiderul PSD Târgu-Mureş, Alexandru Petru Frătean a fost numit secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. Frătean este absolvent al Institutului Politehnic Bucureşti şi are masterat în Managementul Administraţiei publice. A fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mureş, iar în perioada 2002-2004 a fost director-general al Direcţiei Generale pentru Producţia de Apărare din cadrul Ministerului Economiei şi Comerţului. Este membru PSD din anul 2002.

Reporter: Vă aşteptaţi la această numire?
Alexandru Frătean: Da, după cum se ştie deja aceste chestiuni au fost discutate înainte de sfârşitul anului 2008 aşa că mă aşteptam la această numire.
Rep.: Care vor fi priorităţile dumneavoastră în calitate de secretar de stat?
A.F.: Voi coordona Departamentul de Afaceri Europene din cadrul Ministerului şi din acest punct de vedere cred că există două componente deosebit de importante. Aceste componente sunt ale României în calitate de membră a UE. Problema Muncii şi a forţei de muncă este importantă din moment ce şi Parlamentul European şi Comisia i-au acordat atenţie în mod deosebit. Agenda de la Lisabona care a fost revăzută în 2007 a stabilit ca una dintre cele trei mari probleme, problema forţei de muncă. Din acest punct de vedere trebuie să protejăm interesele forţei de muncă din România atât la nivel naţional cât şi la nivel internaţional. O altă problemă, pe care eu o consider prioritară, o reprezintă atracţia fondurilor europene. Ministerul Muncii este responsabil pentru gestionarea Programului Operaţional de Dezvoltarea a Resurselor Umane, acest program presupune fonduri de 4, 25 miliarde de euro. Pregătirea proiectelor a început încă din faza de preaderare şi în prezent ne află în faza de a începe plăţile. Problemele cele mai mari sunt legate de acreditarea sistemului de plăţi, motiv pentru care eu consider că asta este prioritatea 0.
Rep.: Este important ca judeţul Mureş să aibă un secretar de stat pe probleme de muncă?
A.F.: Orice judeţ trebuie să fie bucuros dacă are un reprezentant în Guvern câtă vreme discutăm de problemele cu care iată că ne confruntăm deja şi câtă vreme rezolvarea acestora depinde de o decizie de forţă a Guvernului.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE