Programul “Casa Verde” in sala de asteptare Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 30 Vizualizări

Programul “Casa Verde” in sala de asteptare

Cu mare interes asteptat de populatie, programul “Casa Verde” incepe sa bata pasul pe loc. Programul Casa Verde prin care solicitantii beneficiau din partea statului de o finatare de 90% din valoarea investitiei montarii sistemelor de energie neconventionala, trebuia sa inceapa in 5 ianuarie insa a fost amanat pana in 15 ianuarie, iar ulterior a suferit o alta amanare de data aceasta fara termen.
Ministrul Mediului, a justificat aceasta amanare, prin faptul ca Administratia Fondului pentru Mediu nu a putut publica lista instalatorilor validati in programul de înlocuire sau completare a sistemelor clasice de încalzire cu sisteme neconventionale din cauza neaprobarii bugetului pentru anul 2009. “S-a amanat din cauza unor deficiente care s-au gasit in Ghidul Solicitantului. Cei de la minister au spus ca regula “primul venit, primul servit” nu este buna. A doua problema a fost ca nu sunt multi producatori de instalatii pentru energia neconventionala”, ne-a declarat Danut Stefanescu, directorul Agentiei pentru Protectia Mediului Mures.
Ghidul de Finantare al programului necesita o analiza in amanunt, deoarece are carente in ceea ce priveste stimularea eficientei energetice in Romania cat si modalitatea prin care se poate accesa programul, depre care Stefanescu afirma ca “este unul foarte bun, si foarte incurajator pentru populatie, la 90% finantare din partea statului, in contextul in care costurile la energie au crescut in medie cu 30 %. Programul nu a fost anulat, a ramas in vigoare dar s-a amanat fara insa a se specifica o data exacta, cand vor fi afisati acesti furnizori de instalatii”, a precizat Stefanescu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE