Clubul Copiilor din Sighisoara, pepiniera de talente Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 139 Vizualizări

Clubul Copiilor din Sighisoara, pepiniera de talente

p_5_2_27.jpgÎn cadrul Clubului Copiilor din Sighisoara functioneaza ca si în anii trecuti sapte cercuri: karting, protectia mediului si ecologie, dans modern, informatica, cultura si civilizatie engleza, atelierul fanteziei si cercul de teatru. Profesorii acestei institutii de învatamânt se asteapta ca performantele elevilor care frecventeaza cercurile sa atinga si în acest an un nivel cât mai bun.
Anul trecut elevii de la Clubul Copiilor din Sighisoara au obtinut la competitiile nationale si intrenationale la care au participat nu mai putin de 124 de premii, dintre care 68 de premii întâi. Sediul Clubului Copiilor a trecut si printr-un intens program de reabilitare, a fost asfaltata si pista de karting si a fost construita, pe locul fostei sere, o sala festiva nou-nouta în care se vor desfasura activitatile de spectacole, simpozioane, teatru, dans etc. „Toti banii pe care i-am investit în aceasta cladire si în toate lucrarile care s-au facut au fost obtinuti de la Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului. O parte din banii pe care i-am obtinut au fost de la sponsori carora le multumim si speram într-o colaborare viitoare. Foarte mult am fost ajutati si de colaboratorii nostri permanenti cum este Primaria Municipiului Sighisoara si câteva firme din Sighisoara. Anul scolar trecut am organizat aici doua concursuri nationale, de teatru si de protectia mediului, doua concursuri judetene, de teatru si de dans, si un concurs interjudetean, Atelierul Fanteziei. Noi speram ca si în acest an sa ne desfasuram activitatea în bune conditii, mai ales ca avem o baza materiala mult mai buna, cladirea e renovata, cercurile sunt bine dotate, iar elevii sa vina cu placere la Clubul Copiilor si sa sebucure de multe succese”, a spus Eugenia Fülöp Bîrsan, directoarea Clubului Copiilor din Sighisoara.
Peste 50 de ani de activitate
Clubul Copiilor din Sighisoara si-a deschis portile pentru prima data în ziua de 1 septembrie 1955, având la înfiintare 9 norme didactice. Este o institutie de învatamânt în care se desfasoara activitati instructiv-educative specifice, în afara cursurilor scolare. Activitatea este organizata pe cercuri, pe grupe de începatori, avansati si performanta, având ca scop aprofundarea si completarea cunostintelor din scoala, dezvoltarea aptitudinilor, potrivit vocatiei si optiunilor elevilor. În prezent clubul dispune de retea internet, telefonie fixa si fax , patru sali dotate conform profilului cercului, doua sali mari pentru cercul de teatru si dans modern, o cancelarie si o directiune, o pista de karting asfaltata si o sala festiva nou construita. La activitatile organizate de aceasta institutie de învatamânt pot participa, la libera alegere, copii de vârsta prescolara si elevi din ciclul primar, gimnazial, profesional si liceal, fara deosebire de nationalitate, sex, religie, corespunzator intereselor, aptitudinilor si preferintelor lor.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE