Evul Mediu din strada Depozitelor Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 67 Vizualizări

Evul Mediu din strada Depozitelor

p_3_1_cap_09.jpgIn Romania secolului XXI, sunt inca sarmani care sunt nevoiti sa locuiasca in baraci, oameni care isi fac lumina cu ajutorul lumanarii si se incalzesc cu caldura emanata de la soba cu lemne.

Pe strada Depozitelor, intr-o baraca din lemn construita in mijlocul campului, in conditiile mizere in care se locuia in evul mediu, locuieste o familie cu sapte copii. Fara curent, apa si caldura, asa locuieste familia Carculea. Cel mai mic membru al familie este Fanica in varsta de un an si doua luni. Hainele cu care este imbracat de abia il apara de frigul nemilos de afara. Saraciei cu care se confrunta familia i se aduga si boala copilului lor Janos, in varsta de zece ani, care a fost diagnosticat cu tumoare la creier. Deoarece nu dispun de sursa financiara necesara unui tratament, parintii copilului s-au resemnat cu ideea ca viata copilului lor depinde doar de bunavointa lui Dumnezeu. Singura sursa de venit a familiei sunt banii adunati din vanzarea fierului si alocatiile de stat ale copiilor.

Au fost evacuati, datorita unei minciuni
In fiecare zi, parintii se indreapta spre santierul de la fosta Fabrica de Zahar, de unde colecteaza fierul de la constructiile de beton, pe care mai apoi il vand la Remat, pentru suma de 20 sau 30 de lei. Pana anul trecut in luna septembrie, familia a locuit intr-un apartament din blocurile de pe strada Baneasa, de unde au fost evacuati. ”Inainte am locuit tot in baraci pe malul Muresului. Am primit de la primarie o locuinta in noiembrie 2006, unde, imediat ce am primit-o ne-am si mutat. Dar intre timp am fost facut vinovat de faptul ca eu as fi distrus blocul, as fi stricat gardurile. In noiembrie m-am mutat, iar dupa trei luni am fost chemat in instanta. Am avut martori, seful de scara, vecini care au spus ca eu nu am facut nimic, ca  de abia ne-am mutat, iar stricaciunile au fost facute in urma cu un an, in 2005. M-a acuzat SC Locativ. Dar noi in perioada aceea, in 2005, inca stateam pe malul Muresului. Si anul trecut in septembrie, prin hotarare judecatoreasca, am fost evacuati”, si-a depanat povestea Ioan Carculea.

In asteptarea unei noi locuinte
Omul a incercat sa isi depuna o noua cerere la primarie, in speranta ca vor primi un loc unde sa isi poata duce traiul in conditii decente, un loc unde copiii lor sa beneficieze de conditii umane de trai. ”Am depus cerere pentru o noua locuinta, dar doamna de acolo ne-a spus ca dureaza cam doi, trei ani si doar prin instanta vom putea primi o noua locuinta. Am avut si un avocat care ne zicea ca putem da in judecata Spatiul Locativ, avem sanse de castig, dar poate dura cativa ani. Si in timpul acela tot afara vom sta cu copii. As avea sansa, deoarece locatarii din blocul unde am stat pe strada Baneasa ne-a semnat si o hartie potrivit careia noi nu am facut scandaluri, spargeri, nu am demolat nimic. Si toata scara aceea am zugravit-o eu cu inca patru insi”, si-a continuat povestea Ioan Carculea.
Potrivit directorului de la SC Spatiu Locativ SA, Mircea Farcasan, evacuarea se face in doua conditii. ”Cei care au fost evacuati, ori nu au fost cu plata facturilor la zi, ori au comis spargeri sau au deranjat vecinii. La acest domn, daca instanta i-ar fi dat dreptate in ceea ce sustine, sigur nu ar fi fost evacuat”, a declarat Farcasan.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE