Medicii cu mai multe specialitati, un singur contract cu CAS Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 852 Vizualizări

Medicii cu mai multe specialitati, un singur contract cu CAS

p_4_1_24.jpgDoctorii, chiar daca au mai multe specialitati, vor putea din acest an sa incheie doar un singur contract cu Casa de Asigurari de Sanatate, potrivit noului contract cadru aprobat de Guvern.
Potrivit noului contract cadru a fost modificata prevederea conform careia in relatiile contractuale cu casele de asigurari de sanatate, furnizorii de servicii medicale erau obligati sa efectueze investigatii medicale paraclinice numai in baza biletului de trimitere, cu conditia ca medicul care a eliberat biletul de trimitere sa se afle in relatie contractuala cu aceeasi casa de asigurari de sanatate cu care se afla in relatie contractuala furnizorul de servicii medicale paraclinice. ”Au existat cazuri in alte judete, cand nu se putea determina o analiza de laborator si pacienta care avea bilet de trimitere de la medicul care avea contract cu CAS Mures putea merge la un laborator din alt judet”, a precizat, Steliana Marginean, consilier CAS Mures.
“Contractul cadru este o masura restrictiva in defavoarea retelei medicale private”
Potrivit presedintelui Colegiului Medicilor  din Romania, Vasile Astarastoae, in cazul in care un medic are un cabinet acreditat pe toate specialitatile, poate sa faca un singur contract cu CAS pentru cabinetul respectiv. În conditiile în care doresc contracte pentru fiecare specialitate în parte, atunci cabinetul trebuie sa fie dotat cu aparatura necesara. Aceasta reglementare introdusa in contractul cadru pe anul 2009 si aprobata de Guvern, clarifica circumstantele si conditiile in care medicii cu mai multe specialitati isi pot desfasura activitatea in cabinetele unde profeseaza. “Nu pot fi de acord cu noul contract cadru, avand in vedere ca sunt medici cu mai multe specialitati. Sa luam de exemplu un medic care are un salariu de 21 de milioane lei vechi, normal ca nu poate fi multumit si cu acea specializare, daca lucreaza si in mediul privat, isi mareste veniturile. Si asa nu sunt suficienti medici la stat, obligandu-i sa iasa de la stat spre mediul privat, vom ajunge sa nu mai avem mana de lucru. Nu stiu ce vor sa faca, ce vor sa propuna cu aceasta masura. Mie mi se pare ca este o varianta de compromis, sa nu le dea acestor specialisti sansa sa lucreze in alte locuri. Consider ca este o masura restrictiva in defavoarea retelei medicale private”, a declarat Vasile Bud, presedintele Colegiului medicilor Mures.
Conform noilor reglementari, medicul care a eliberat biletul de trimitere trebuie sa se afle in relatie contractuala cu casa de asigurari de sanatate in a carei raza administrativ teritoriala isi desfasoara activitatea sau cu Casa Asigurarilor de Sanatate a Apararii, Ordinii Publice, Sigurantei Nationale si Autoritatilor Judecatoresti, respectiv cu Casa Asigurarilor de Sanatate a Ministerului Transporturilor, iar furnizorul de servicii medicale paraclinice sa se afle in relatie contractuala  cu oricare din casele de asigurari de sanatate enumerate anterior.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE