Politia Fitosanitara isi intra in drepturi Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 113 Vizualizări

Politia Fitosanitara isi intra in drepturi

Ministerul Agriculturii va înfiinta Politia Fitosanitara, institutie care va controla respectarea legislatei din domeniu si va aplica sanctiuni în cazul încalcarii normelor, potrivit unui proiect de ordin al ministrului agriculturii. Actul vizeaza masurile de protectie împotriva introducerii si raspândirii organismelor de carantina daunatoare, plantelor sau produselor vegetale în România.
“Practic nu este o infiintare propriu zisa”- ne-a declarat Pogacian Marian, adagand ca “legea privind aceasta noua unitate a fost adoptata mai demult. In cadrul inspectiilor la comercializare, fructificare si respectarea serviciilor cu produse de uz fitosanitar, exista serviciul de Politie fitosanitara. Una din probleme e faptul ca nu a fost publicata in Monitorul Oficial. Ceva ce nu apare in Monitorul Oficial, nu se poate aplica. Ministerul agriculturii si Agentia Nationala Fitosanitara a considerat ca la anumite articole trebuiesc aduse anumite imbunatatiri, si in acest sens a aparut aceasta lege,” ne-a explicat Pogacian Marian, director executiv adjunct Unitatea Fitosanitara Mures
“Politistii” fitosanitari pot aplica amenzi
Personalul din cadrul Politiei Fitosanitare va fi abilitat sa realizeze controale, sa constate contravenetii si sa aplice sanctiuni. Agentia Nationala Fitosanitara din cadrul Ministerului Agriculturii, autoritate de reglementare în domeniul protectiei plantelor, coordoneaza si controleaza întreaga activitate a Politiei Fitosanitare. “Personalul Politiei Fitosanitare va fi recrutat din cadrul unitatilor fitosanitare, angajati ai acestor unitati, cea mai mare parte dintre ei au si statutul de membri ai Politei Fitosanitare, cu drept de aplicare a anumitor sanctiuni” a precizat Pogacian.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE