Expozitie Radu Florea si premierea ONG-urilor culturale Cultură
  • admin
  • 0 comentarii
  • 122 Vizualizări

Expozitie Radu Florea si premierea ONG-urilor culturale

p_14_1_11.jpgGazda primitoare, Sala “Expo-Unirea” a Asociatiei Artistilor Plastici Mures s-a dovedit din nou neincapatoare sambata, 24 ianuarie 2009. Si asta pentru ca cele doua evenimente care au avut loc aici au adunat un numeros public admirator de arta, dar si pe cei care au promovat cu daruire si convingere arta si cultura mureseana in anul care abia s-a incheiat.    
 
Primul moment a fost reprezentat de acordarea unor diplome din partea Directiei de Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National Mures, pentru asociatiile si fundatiile cu merite deosebite in promovarea artei si culturii muresene in anul 2008. Acestui moment i-a urmat vernisajul expozitiei de pictura a artistului plastic muresean Radu Florea, redactor la Radio Targu-Mures, un artist cu experienta si despre a carui devenire si opera artistica au vorbit Vasile Muresean, artist plastic profesionist si Ilarie Gh. Opris, presedintele AAP Mures.

Din suflet pentru alte suflete
Momentul de debut al primei manifestari a fost reprezentat de inmanarea unei diplome de excelenta familiei Elisabeta si Gheorghe David din Targu-Mures, cei care au infiintat prima Tabara internationala privata de pictura din Romania, generosi donatori – peste 150 de tablouri – ai Muzeului Judetean de Arta din localitate. Intrebat despre semnificatia momentului, Gheorghe David a precizat: “Tot ceea ce am facut alaturi si impreuna cu sotia mea, am facut din convingere si din dragoste pentru mureseni carora am dorit sa le lasam ceva peste timp, si anume tablourile pe care le-am donat, dar pe care noi le-am adunat intr-o viata de om. Speram sa mai putem face si alte gesturi din suflet pentru alte suflete”.
Radu Florea, dupa 20 de ani
Vorbind despre Radu Florea si evolutia sa artistica, Vasile Muresean, artist plastic profesionist, a aratat ca “Prietenul meu Radu Florea este un artist matur, un luptator inainte de toate, un om care a investit in arta enorm de mult. In primul rand a investit timp – 20 de ani – iar in al doilea rand pasiune, cunoastere si studiu in cel mai clasic sens al cuvantului. Si asta pentru ca Radu Florea, pe langa multe studii de culoare, de forma si de anatomie, a cumparat albume de istoria artei preocupandu-se de cunoasterea curentelor si scolilor artistice existente”. In incheierea manifestarii, Ilarie Gh. Opris, presedintele AAP Mures, a facut un scurt bilant al manifestarilor derulate de aceasta asociatie in anul 2008, prezentand si calendarul manifestarilor din anul 2009 si insistand in mod deosebit pe Tabara de pictura din luna mai, de la Leptokaria-Grecia, moment important in afirmarea peste hotare a realizarilor acestei asociatii muresene.
 

Asociatii si fundatii cultural-artistice muresene caroar li s-au acordat diplome pentru activitatea desfasurta in anul 2008:
– Asociatia Artistilor Plastici Mures
– Asociatia pentru Dezvoltarea Madarasului
– Asociatia Culturala “Mosteniri muresene”
– Asociatia Culturala “Cezara-Codruta Marica”
– Fundatia Culturala “Corvin” din Sangeorgiu de Mures
– Fundatia Culturala “Surorile Soos”
– Fundatia Culturala “Vasile Netea”
– Asociatia Culturala “Sanzienele” din Capusu de Campie
– Asociatia Culturala “Junii Calimanilor” din Deda
– Fundatia Clturala “Alexandru Papiu Ilarian” din Papiu Ilarian
– Fundatia Culturala “Scoala ardeleana”

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE