Aparare la limita descalificarii Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 54 Vizualizări

Aparare la limita descalificarii

p_6_1_23.jpgVictorie muncita, conturata destul de clar la un anumit moment dat, dar mentinuta cu unele dificultati în final, în meciul pe care echipa de baschet masculin BC Mures Târgu-Mures l-a sustinut în compania celor de la Energia Rovinari, în cadrul campionatului de baschet masculin, divizia A.
Având o banca mult mai scurta decât adversarii, muresenii aveau un singur atu, dar foarte important: experienta mai mare a antrenorului Audrius Prakuraitis, fata de omologul sau gorjean, Theo Evans. Lituanianul a reusit sa mentina echipa pe linia de plutire, cu o aparare bine asezata, riscând totusi destul de mult, pentru ca atât McKenna cât si Pociukonis au trebuit sa paraseasca terenul cu câte cinci greseli în final. Noroc ca acest lucru s-a întâmplat când nu se mai putea face nimic în privinta învingatorului. De fapt tactica oaspetilor s-a bazat pe angajari frecvente sub panou, în încercarea de a scoate cât mai multe faulturi, deoarece stiau cât de scurta este banca gazdelor. Acest lucru s-a concretizat în mai multe aruncari libere, dar muresenii, în ciuda unei aparari foarte active, au reusit sa se mentina totusi pâna în ultimul minut sub limita celor cinci greseli personale.
În prima repriza s-a marcat destul de putin, procentele mici la aruncari datorându-se si faptului ca majoritatea au fost încercari din situatii incomode, cauza principala fiind apararile bine puse la punct. BC Mures a avut totusi un mic plus la acest capitol, reusind încet-încet sa de desprinda de adversar.
Cooley, care si-a serbat ziua de nastere chiar sâmbata, a vrut sa realizeze foarte multe, dar i-au iesit putine în aceasta repriza, ratând, cu totul necaracteristic, singur cu panoul, noroc ca în ultimele secunde Vajda a marcat cu slam din urmarire, dupa ce capitanul ratase singur, si astfel gazdele aveau zece puncte avans la jumatatea timpului.
La reluare aspectul jocului nu s-a schimbat foarte mult, asta pâna spre minutul 25, atunci când muresenii au marcat consecutiv patru (!) slamuri, zdruncinând încrederea de sine a adversarilor, creând un avantaj de 20 de puncte. Sau cel putin asa credea publicul… Dar pe fondul unei scurte reprize de automultumire, Hafford a bagat doua triple pentru Rovinari, si avantajul s-a micsorat din nou la 11 puncte. Ultimul sfert a fost unul al tensiunii maxime. BC Mures a trebuit sa se apere la limita descalificarii, si a facut-o foarte bine, mentinând diferenta de circa zece puncte. Pe fondul oboselii acumulate de gazde, spre final oaspetii au reusit totusi sa marcheze mai des, si au încercat ca prin faulturi tactice sa câstige timp. Noroc ca de-aceasta data Cooley nu a mai ratat aruncarile libere, si în ciuda unor greseli tactice, de grabire nejustificata a atacurilor, Energia nu a mai reusit sa se apropie atât de mult, încât sa percliteze victoria gazdelor.
McKenna, care nu a jucat miercuri în cupa din cauza unei accidentari la genunchi, a revenit în teren, si prezenta lui a fost un factor deosebit de important în obtinerea victoriei. De parca ar fi jucat în plenitudinea fortelor. Ca nu a fost asa, s-a vazut dupa joc, când a parasit sala schiopatând vizibil.

BC Mures Târgu-Mures – Energia Rovinari 80-71 (19-15, 19-13, 21-17, 21-26).
BC Mures: Wingate 20, Pociukonis 16 (3), Cooley 16 (1), Vajda 14 (1), McKenna 14 (2), Jakab, Pora.
Energia Rovinari: B. Popescu 25 (1), Hafford 22 (6), Darby 8, Jackson 5 (1), Golubovic 4, Green 3, Troupe 3, Trim 1, Apostol, Voinescu.
Au arbitrat: Mircea serban (Pitesti), Gabriel Roceanu (Bucuresti) si Alexandru Anica (Târgoviste).

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE