Biletele de tratament se dau in functie de punctaj Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 65 Vizualizări

Biletele de tratament se dau in functie de punctaj

p_8_1_9bcb8f.jpgS-a terminat cu imbulzeala pensionarilor la Casa Judeteana de Pensii Mures pentru a primi un bilet de tratament in statiunile balneare din tara. Daca pana acum regula de acordare a biletelor era ”primul venit, primul servit”, din acest an se vor acorda in baza unor criterii specifice.
Se vor acorda puncte fiecărui solicitant, iar biletele de tratament vor fi acordate în funcţie de punctajul realizat, în ordine descrescătoare. Practic, se vor acorda puncte de la zero la zece pentru fiecare criteriu în parte, iar în funcţie de punctajul obţinut se va întocmi o ierarhie a cererilor. Persoanele care nu au primit în ultimii doi ani bilete de tratament vor primi zece puncte, cei care au beneficiat de un bilet de tratament în extrasezon vor primi cinci puncte, cei care au beneficiat de un bilet de tratament în sezon (15 mai – 15 august) vor primi trei puncte, iar cei care au beneficiat de două bilete în ultimii doi ani nu vor primi niciun punct.
Cel de-al doilea criteriu, “categoria de pensie”, aduce opt puncte celor care primesc o pensie de invaliditate, şase puncte bătrânilor care primesc o pensie de limită de vârstă cu stagiu complet, trei puncte primesc cei cu pensie de urmaş, două puncte se acordă celor cu pensie anticipată, un punct se acordă pentru pensia anticipată parţială şi zero puncte pentru pensia de limită de vârstă cu stagiu incomplet. Al treilea criteriu, “cuantumul pensiei”, aduce şase puncte solicitanţilor care au o pensie mai mică de 400 de lei, patru puncte celor care primesc o pensie cuprinsă între 401 lei şi 800 de lei, trei puncte bătrânilor cu pensii mai mari de 800 de lei, dar mai mici de 1.100 de lei, două puncte celor cu pensii cuprinse între 1.101 şi 1.400 de lei şi zero puncte celor cu pensii mai mari decât salariul mediu brut. Beneficiarii de drepturi în baza unor legi speciale şi care solicită bilete de tratament vor primi puncte în funcţie de cuantumul total al drepturilor, iar persoanele încadrate cu diferite grade de handicap vor fi punctate în funcţie de gradul de handicap in care este incadrat.

Situatie similara si pentru asigurati
În ceea ce priveşte ierarhizarea asiguraţilor din sistemul public de pensii care solicită bilete de tratament, s-au stabilit două criterii specifice. Primul este acelaşi ca şi la pensionari, adică se va ţine cont dacă asiguratul a beneficiat în ultimii doi ani de un bilet de tratament subvenţionat de stat, iar al doilea criteriu este nivelul venitului brut lunar. Astfel, se acordă şase puncte asiguratului cu venituri mai mici de 600 de lei, patru puncte pentru venituri cuprinse între 601 şi 800 de lei, trei puncte pentru venituri între 801 şi 1.100 de lei şi două puncte pentru venituri cuprinse 1.101 şi 1.400 de lei.

O singura optiune pe formularul de cerere
Pe formularul de cerere apare o singura optiune pentru perioada in care solicitantul doreste sejurul in statiune, fara a avea dreptul sa se mai razgandeasca, persoana cu care doreste sa mearga, precum si trei statiuni in ordinea preferintelor. “ In cazul in care o persoana se razgandeste, repartitia biletului se face urmatorului din lista. Acest sistem este binevenit deoarece sunt ajutati cei care au venituri mici, care nu au mai fost la tratament si pentru care este absolut necesar. Iar activitatea noastra este mai usoara pentru ca avem o lista stabilita pe baza de puncte”, a declarat Ileana Morent, director coordonator Casa de Pensii Mures. Persoanele care vor fi admise vor fi anuntate cu 40 de zile inainte de data plecarii. In judetul Mures sunt 140.000 de asigurati si 166.000 de pensionari, din care 32.767 au pnesii pana in 400 lei. Anul trecut CJP Mures a repartizat 6038 de bilete de tratament.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE