Drumul Ludus-Sarmasu-Sarmasel Gara, trecut în domeniul statului Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 386 Vizualizări

Drumul Ludus-Sarmasu-Sarmasel Gara, trecut în domeniul statului

În data de 28 ianuarie va avea loc o noua sedinta a Consiliului Judetean Mures în cadrul careia se va discuta si problema referitoare la drumul DJ 151 care necesita o refacere imediata, deoarece este o artera importanta de circulatie. Mai exact, este vorba despre aprobarea transmiterii drumului judetean  DJ 151 Ludus (DN 15)- Sarmasu – Sarmasel Gara (DN 16) – limita judetului Bistrita Nasaud, km 0+000- 45+810 din domeniul public al judetului Mures în domeniul public al statului si în administrarea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii. Trecerea de la statutul de drum judetean în categoria functionala a drumurilor nationale cu numerotarea DN 15 F, se face în vederea realizarii de catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din România a activitatilor de interes national în domeniul administratiei drumurilor nationale.
Acest lucru va aduce mai multe fonduri pentru reabilitarea acestui drum care reprezinta un punct de interes national, pe aici urmând sa treaca viitoare autostrada Brasov-Bors. ”Acest proiect este o dorinta a sarmasenilor ca drumul sa fie trecut la statutul de drum national. Prin aceasta trecere, investitiile la lucrarile de refacere a drumului vor avea o alta putere financiara. Drumul necesita o interventie imediata deoarece lucrarile de proiectare a drumului au fost destul de insuficiente si drumul este distrus de masinile de tonaj mare. Cu podurile care apartin de acest drum avem deasemenea probleme odata cu venirea ploilor abundente. Ceea ce este cel mai necesar acum este întretinerea podurilor… ele sunt în situatia cea mai critica. Eu salut acest proiect deoarece drumul este o artera principala care va fi cuprinsa în viitoarea autostrada Brasov-Bors”, a declarat Ioan Mocean, primarul orasului Sarmasu.
Drumul judetean 151 este situat între DN 15 si limita judetului Bistrita Nasaud, traversând localitatile Ludus, Rosiori, Taureni, Zau de Câmpie, Bujor, Mihesu de Cîmpie, Balda, Sarmasu si Sarmasel Gara. Este un drum de clasa tehnica IV, cu doua benzi de circulatie, având partea carosabila de 6 m latime. Sub actiunea traficului si a factorilor climatici sistemul rutier s-a degradat foarte mult, capacitatea de transport a acestei artere de circulatie  fiind depasita,  astfel încât caracteristicile tehnice de exploatare ale drumului n-au mai corespuns normelor tehnice în vigoare, necesitând  an de an lucrari de întretinere. Lucrarile de reabilitare ar conduce la ridicarea capacitatii importante a sistemului rutier la nivelul solicitarilor datorate cresterii traficului rutier, la cresterea sigurantei circulatiei.   

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE