Toate proiectele aflate in derulare in Danes sunt importante Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 44 Vizualizări

Toate proiectele aflate in derulare in Danes sunt importante

p_11_1_46ba4e.jpgFrigul nu a ocolit comuna Danes, care asteapa cu incredere un buget caldut care sa-i permita  dezvoltarea proiectelor incepute, prilej cu care am stat de vorba cu primarul comunei, Mosora Nicolae.

Reporter: Un prim gand la debut de an 2010?
Nicolae Mosora: Suntem la inceput de an, fara un buget inca, si gandurile pe care le avem, se indreapta spre proiectele depuse la nivelul comunei noastre.
Rep:. Care sunt acestea?
M.N.: Am depus un proiect pe Masura 322, privind reabilitarea drumurilor comunale, a unui camin de batrani, unui camin cultural la nivelul comunei. Vizita in teren a fost facuta, dupa care proiectul a fost depus. De asemenea, cum ne permite timpul, vom incepe lucrarile la stadion, unde avem depus un proiect pe Ordonanta 7, iar canalizarea din comuna e realizata in proportie de 90%. In general toate sunt la locul lor, si asteptam bugetul pe 2010, sa-l repartizam.
Rep.: Nu aveti probleme cu frigul in scoli?
M.N.: In momentul de fata se lucreaza la incalzirea centrala la Scoala din Danes. Toate scolile din comuna sunt alimentate cu tot ceea ce le trebuie, iar unde nu exista gaz, incalzirea se face cu material lemnos.
Rep.: Care sunt cele mai importante proiecte aflate in curs?
M.N.: Toate proiectele aflate in derulare sunt importante. Dupa proiectul cu stadionul, avem un proiect pentru reamenajarea spatiilor verzi din comuna. Dar cel mai mare proiect la nivelul comunei Danes, il reprezinta cel de 2,4 milioane euro, privind toate drumurile si strazile interioare din comuna, si constructia caminului de batrani, care este cel mai amplu la nivelul localitatii de resedinta. De asemenea, la Seleus avem in plan constructia unei scoli noi , pentru ca scoala veche a fost retrocedata comunitatii germane.
Rep.: Banii se lasa asteptati?
M.N. Daca mai primim restul de fonduri, ar trebui sa terminam in acest an aceste proiecte, alaturi de lucrarile la canalizare, care sunt foarte importante pentru comuna. Oricum ar fi acest buget structurat pentru anul 2010, sunt increzator. Pe langa asta, avem proiecte derulate prin fonduri structurale, printre care cel privind scoala din Seleus, un proiect finalizat, fondurile sunt aprobate, si asteptam banii.
Rep.: Cum vedeti anul 2010?
M.N.: In contextul socio-economic actual, sunt totusi optimist. Nu ne pierdem cumpatul si speram sa ne ducem la indeplinire ce ne-am propus. Daca ni se vor aproba proiectele si vom primi banii europeni, atunci problemele comunei se vor rezolva mult mai usor.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE