Carti nerestituite de cinci ani la Biblioteca Judeţeană Mureş Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 73 Vizualizări

Carti nerestituite de cinci ani la Biblioteca Judeţeană Mureş

p_13_2_54.jpgNe bucurăm şi vă lăudăm, pe voi, mureşeni care mai citiţi o carte cu file şi nu cu megabytes. Nu ne place şi vă sancţionăm, pe voi, cei care vă atribuiţi cărţile bibliotecii judeţene ca şi cum aţi fi singurii cititori. Nu ne place de voi, cei care citiţi cărţile alăturându-le coperţile pe la spate. Ne place de voi, cei care restituiţi cărţile în starea în care erau cind le-aţi împrumutat.

Incursiune în structura bibliotecii
Biblioteca Judeţeană Mureş şi-a deschis serviciile pentru cititori în anul 1913, când a fost dat în folosinţă Palatul Culturii. Biblioteca Judeţeană Mureş cuprinde opt secţii de relaţii cu publicul: Biblioteca Teleki Bolyai (una dintre cele mai bogate colecţii de carte veche din Transilvania); secţia împrumut (ocupă primele două niveluri din sediul central al bibliotecii şi conţine publicaţii de peste 100 de mii de volume); sala de lectură “Mihai Eminescu” (este situată în sediul central al bibliotecii, din strada George Enescu, la etajul doi, dispune de 74 de locuri la mese şi pune la dispoziţia utilizatorilor aproximativ 150 de mii de volume); secţia documentară (situată la etajul trei în sediul central al bibiotecii); secţia “cartea tehnică” (înfiinţată în anul 1974 din dorinţa de a separa fondul de carte stiintifică de cel beletristic, cuprinde astăzi o colecţie de 30 de mii de volume); secţia de informare bibliografică; secţia de artă (situată la etajul întâi al clădirii Bibliotecii Telekiana); secţia pentru copii.

Cum ne înscriem la bibliotecă?
Înscrierea la secţiile pentru adulţi, are loc pe baza actului de identitate a persoanei cu domiciliul în Târgu-Mureş sau a actului de identitate cu viza la zi pentru flotanţi. Copiii (până la 14 ani), se pot înscrie la Biblioteca Copiilor pe baza actului de identitate al unuia dintre părinţi, sau al tutorelui. Cetăţenii din alte localităţi şi cetăţenii străini se pot înscrie pe baza actului de identitate sau a paşaportului, pentru acces limitat în sălile de lectură. Fiecare utilizator poate împrumuta la domiciliu, de fiecare dată, 1 – 4 documente de bibliotecă din secţiile de împrumut. Termenul maxim de împrumut este de 14 zile, acesta se poate prelungi, încă de trei ori câte 14 zile, la cerere.

Există cărţi nerestituite de cinci ani!
În anul 2009, la Biblioteca Judeţeană Mureş s-au înscris 3140 de noi cititori, numărul total de utilizatori activi a fost de 13 789. La începutul lui 2010, existau aproximativ 100 de cititori care nu au restituit cărţile la termen, la secţia împrumut – literatura socioumană (parter). Cititorul care nu restituie cartea la termenul scadent şi nici nu se prezintă pentru prelungirile regulamentare este sancţionat cu plata, pentru fiecare zi de întârziere, a unei sume de 0,2 lei pentru fiecare publicaţie. Dacă în 40 de zile de la data scadentă, cititorul nu restituie cartea, îi va fi anulat permisul de intrare la bibliotecă. Conform statisticilor bibliotecii, cea mai „dorită” carte de la secţia împrumut este o carte scrisă de Mihai Eminescu, împrumutată în 2005 şi nerestituită încă!

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE