Ambulatorul de specialitate al Spitalului Luduş, modernizat Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 91 Vizualizări

Ambulatorul de specialitate al Spitalului Luduş, modernizat

Dacă va fi acordată finanţarea, ambulatorul de specialitate al Spitalului Orăşenesc „Dr. Valer Russu” Luduş ar urma să intre în reparaţii capitale pentru modernizarea şi recompartimentarea unităţii medicale.
Proiectul de finanţare a fost depus anul trecut la Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru, a fost declarat eligibil, dar trecut pe lista de rezervă pentru finanţare. „E un proiect mai vechi pe care l-am depus la ADR Centru. L-am depus chiar în ultima zi în care era deschisă linia de finanţare. A fost declarat eligibil, dar pus pe lista de rezervă din cauza numărului mare de proiecte depuse. În momentul în care se vor suplini fondurile o să avem şi noi şanse, dar deocamdată suntem doar pe lista de rezervă”, a declarat Emil Cosmin Biriş, managerul Spitalului Orăşenesc Luduş.
Pentru lucrările de modernizare sunt prevăzute recompartimentarea cabinetelor medicale, în funcţie de specialităţi, dotarea cu aparatură medicală, schimbarea sistemului de încălzire, două lifturi exterioare, unul pentru pacienţi şi unul pentru personalul spitalului, lucrări de reparaţii atât interioare cât şi exterioare. „Este o reparaţie capitală. Avem la etaj aparatul de radiografii care este utilizat de obicei de oamenii cu probleme, care nu se pot deplasa, şi am prevăzut să fie mutat la parter. Am făcut o recompartimentare mai ergonomică a cabinetelor medicale, în funcţie de specialităţi, care sunt apropiate să fie aşezate una lângă cealaltă. Sistemul de încălzire schimbat total, pentru că noi avem acolo un sistem de încălzire din 1969 şi sunt foarte colmatate ţevile, cazanul nu are un randament prea bun”, a adăugat managerul Spitalului Orăşenesc Luduş.
Valoarea totală a investiţiei se ridică la suma de 1.800.000 euro, iar durata de executare a lucrărilor este de un an de zile. „Din momentul în care se alocă fondurile, vom primi finanţarea, cam într-un an de zile, dar aici trebuie urmate toate etapele licitaţiei”, a mai spus Emil Biriş.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE