„Glasul Moţilor” aduce omagiu Unirii Principatelor Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 111 Vizualizări

„Glasul Moţilor” aduce omagiu Unirii Principatelor

3-2_33.jpg
Luni, 24 ianuarie, de la ora 10, Casa de Cultură „Mihai Eminescu” din Târgu-Mureş va găzdui simpozionul aniversar dedicat împlinirii a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române.
Organizatorul evenimentului este Societatea Culturală şi de Atitudine Civică Transilvană „Glasul Moţilor” din România cu
sediul la Târgu-Mureş.
Asociaţia a fost înfiinţată în primăvara anului trecut, nu fără probleme, reuşind în prezent să beneficieze de sprijin din partea Consiliului Judeţean Mureş. „Am ales acest nume, „Glasul Moţilor” deoarece dorim să fim mai convingători prin acţiunile noastre. Suntem o asociaţie culturală şi de atitudine civică transilvană, deoarece cu timpul dorim să fim acceptaţi ca şi societate culturală de interes public şi dorim să ne implicăm şi în anumite probleme sociale, nu şi politice. Eu am fost cel care am înregistrat această societate singur, deşi suntem 20 de membri şi tot eu am organizat şi acest eveniment. Acest simpozion va prezenta date referitoare la Unirea Pricipatelor Române, de la 24 ianuarie 1859, act istoric organizat sub domnitorul Alexandru Ioan Cuza”, a declarat Oros Gheorghe, preşedintele executiv al Asociaţiei Culturale şi de Atitudine Civică Transilvană „Glasul Moţilor”.

Păstrarea idealului de unitate

Simpozionul vine să marcheze importanţa Unirii de la 24 ianuarie, 1859 şi a rolului jucat de personalităţile istorice, Mihai Viteazu, Alexandru Ioan Cuza, Regele Ferdinand la înfăptuirea Marii Uniri de la 1918. De asemenea, simpozionul se doreşte a fi o lecţie adresată generaţiilor tinere, pentru a-şi cunoaşte mai bine înaintaşii, pentru o mai bună aprofundare a idealului de unitate, greu încercat în prezent.

„Din păcate, acest ideal al unirii nu se mai păstrează în ziua de azi. Sunt pe ici pe colo, voci care spun că este un eveniment de o importanţă deosebită în istoria poporului român, şi trebuie promovat pentru noile generaţii. Sunt atâţia editori de cărţi de istorie care mai denaturează anumite evenimente istorice care sunt esenţiale din punctul meu de vedere. Ele nu trebuie să dispară, deoarece fiecare popor are o istorie a lui, şi dacă nu ai o istorie, pe care dacă nu o cinsteşti şi o păstrezi, ea încet dispare, şi ar fi păcat, tocmai de aceea am şi organizat acest eveniment aniversar dedicat Unirii Principatelor”, a precizat Oros Gheorghe.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE