Centrală fotovoltaică la Târnăveni? Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 86 Vizualizări

Centrală fotovoltaică la Târnăveni?

5_2_09.jpg
Consilierii locali ai municipiului Târnăveni se vor întruni în cursul zilei de joi, în şedinţă ordinară, având nu mai puţin de 13 puncte de supus discuţiilor. Printre cele mai importante proiecte de hotărâre ce fac obiectul şedinţei se numără cele privind aprobarea Acordului de Parteneriat din cadrul Programului partenerial „Siguranţa Cetăţeanului” 2010-2011, prelungirea contractului de asociere cu Asociaţia „Amiciţia” pe o perioadă de patru ani, aprobarea tarifelor pentru închirierea terenului de sport „Ronchin”, aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea şi modernizarea unor străzi din municipiu, precum şi un proiect de hotărâre privind aprobarea studiului de prefezabilitate privind obiectivul de investiţii „Centrala electrică fotovoltaică în municipiul Târnăveni”, proiect ce urmează a fi realizat în parteneriat public-privat.

Benzină de 1.000 de lei/lună pentru Poliţia Târnăveni

Primul proiect de hotărâre de pe ordinea de zi visează aprobarea acordului de parteneriat dintre Inspectoratul Judeţean de Poliţie Mureş şi primăria municipiului Târnăveni, având ca obiect implementarea Programului „Siguranţa Cetăţeanului”. Potrivit anexei proiectului de hotărâre, Primăria Târnăveni se obligă să asigure lunar cota de carburant necesară autoturismelor Poliţiei Târnăveni. „Primăria municipiului Târnăveni se obligă să asigure lunar cantitatea de carburant echivalentă sumei de 1.000 de lei (20 bucăţi bonuri valorice în valoare de 50 de lei), pentru suplimentarea cotei de carburant pentru autoturismele din dotarea Poliţiei municipiului Târnăveni”, se arată în acord.

Încă patru ani pentru parteneriatul cu Amiciţia

Consilierii locali din Târnăveni vor lua în discuţie mâine şi un proiect de hotărâre privind prelungirea cu patru ani a contractului de asociere încheiat cu Asociaţia „Amiciţia”. Prelungirea contractului este necesară pentru asigurarea continuităţii activităţii Centrului Cultural Francez ce îşi desfăşoară activitatea în cadrul asociaţiei. „Centrul Cultural Francez desfăşoară activităţi care nu se pot susţine fără ajutorul financiar al Consiliului Local. Activitatea în Centru se desfăşoară pe bază de voluntariat, Asociaţia solicitând doar alocarea de fonduri pentru cheltuielile materiale (încălzire, energie electrică, etc)”, se arată în referatul ce însoţeşte proiectul de hotărâre, întocmit de consilierul Carmen Damian.

Centrală fotovoltaică pentru reducerea cheltuielilor

Un proiect important de pe ordinea de zi a Consiliului Local Târnăveni priveşte aprobarea studiului de prefezabilitate „Centrală electrică fotovoltaică în municipiul Târnăveni”. „Plecând de la faptul că cheltuielile cu energia electrică pentru funcţionarea administraţiei locale, asigurarea utilităţilor şi serviciilor publice consumă importante resurse de la bugetul local, nu poate fi deloc lipsit de interes ca energia electrică necesară să fie asigurată pe alte căi, în cadrul unor acţiuni de parteneriat public-privat”, se arată în referatul ce însoţeşte proiectul de hotărâre. Potrivit studiului, în primă fază se propune realizarea unui modul de 2,5 MW pentru a cărei amplasare sunt necesare 1,8 hectare de teren. „Au fost efectuate analize preliminare a amplasării câmpului fotovoltaic de către firme de specialitate internaţionale, optându-se pentru o locaţie apreciată optimă în zona Alunei, unde Primăria deţine 169 hectare de păşune”, se mai arată în referat. În anul 2010, primăria Târnăveni a cheltuit suma de 688.784 lei pentru energia electrică.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE