Medici mureşeni merg în acţiune umanitară în Nepal Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 59 Vizualizări

Medici mureşeni merg în acţiune umanitară în Nepal

3-2_37.jpg
Un grup de medici din judeţul Mureş vor pleca în luna februarie într-o expediţie umanitară în Nepal, pentru a asigura asistenţă medicală băştinaşilor. Acţiunea este coordonată de Asociaţia Friends Operating Remote Medical Service (FORMS), cu o experienţă de cinci ani în coordonarea unor expediţii similare.
Ţinta expediţiei este regiunea Solukhumbu, Nunthala, unde sistemul de sănătate nu reuşeşte nici pe departe să răspundă nevoilor populaţiei. Zona cuprinde o populaţie de 4500-5000 de locuitori risipiţi în cătune, cărora le revine un singur centru medical, cu personal medical foarte redus.
Grupul este format din opt persoane, medici de medicină generală, asistenţi medicali, notari publici şi comunicator care va fi responsabil cu un proiect afterschool. „Proiectul vine ca o continuare a expediţiei anterioare în Nepal. Sper ca începând din acest an să atragem mai mulţi voluntari, pentru mai multe echipe”, a declarat dr. Roland Hermann, coordonatorul proiectului şi preşedintele Asociaţiei FORMS.

Medicaţia asigurată din banii voluntarilor

Unul dintre obiectivele proiectului vizează şi deschiderea a trei cabinete medicale în regiunea Solukhumbu, unul pentru bărbaţi, unul pentru femei şi un cabinet stomatologic. „Oamenii de acolo sunt foarte pudici şi au nevoie să fie consultaţi femeile de femei şi bărbaţii de bărbaţi. Turismul nu a afectat frumuseţea şi onestitatea oamenilor”, a mai spus dr. Roland Hermann. De asemenea vor încerca să identifice şi să trateze cazurile de urgenţă şi cronice, dar va fi iniţiat şi un program educaţional, care să furnizeze informaţii practice şi esenţiale despre îmbunătăţirea stării de sănătate şi prevenirea îmbolnăvirilor.
Dealtfel, medicii români vor asigura şi medicamentele şi materialele medicale necesare pentru buna desfăşurare a asistenţei medicale, însă costurile pentru toate acestea vor fi suportate de voluntari, la fel şi costurile expediţiei. ”Nu ştiu dacă vom duce din România medicamentele sau le vom cumpăra din Kathmandu, capitala Nepalului. Kathmandu are la dispoziţie farmacii suficiente şi vom şti exact tipurile de medicamente pe care le vom găsi acolo cu substanţele active pe care noi le cunoaştem. Fiind adoua expediţie în acelaşi loc, expediţia anterioară a putut să diferenţieze cu destulă aproximaţie care sunt tipurile de medicamente care vor trebuie duse la al doilea contact cu populaţia respectivă. Infecţiile sunt în general infecţii acute ale căilor respiratorii, ale articulaţiilor, infecţii de piele. Vor fi destul de multe dermatite, plăgi, contuzii şi de aceea vom duce partea de pasamente, de material moale, din România, la fel ca şi o parte din medicamente, iar restul le vom cumpăra de acolo”, a precizat dr. Delia Juncu, medic primar de medicină generală, unul dintre membrii grupului de voluntari. Aceştia vor pleca în expediţie în data de 23 februarie 2011 şi se vor întoarce pe data de 25 martie 2011.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari







Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE