Poliţia Locală înfiinţată la Reghin Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 257 Vizualizări

Poliţia Locală înfiinţată la Reghin

13-1_16.jpg
În ultima şedinţă extraordinară a Consiliului Local Reghin, consilierii au votat un proiect de hotărâre privind înfiinţarea Comisiei Locale de Ordine Publică în municipiu, în conformitate cu prevederile Legii nr. 155/2010. Comisia locală de ordine publică are următoarea componenţă: ing Nagy Andraş primarul municipiului, comisar şef Vasile Oltean şeful poliţiei municipiului, Marian Vasile şef serviciu la Poliţia Locală şi consilierii locali, Aszalos Gavril, Ovidiu Marian şi Daniel Gliga.
Printre principalele atribuţii ale Comisiei Locale se numără asigurarea cooperării dintre instituţiile şi serviciile cu atribuţii în domeniul ordinii şi al siguranţei publice la nivel de muncipiu. Comisia va analiza periodic activităţile de menţinere a ordinii şi siguranţei publice la nivelul municipiului şi va face propuneri pentru soluţionarea deficienţelor constatate şi pentru prevenirea faptelor care afectează climatul social. Modul de Funcţionare al Comisiei Locale se va stabili prin Regulamentul de organizare, organigrama şi statutul de funcţii din cadrul Poliţiei Locale momentan este în lucru şi urmează să fie aprobat de Consiliul Local.

Reorganizarea Poliţiei Comunitare

Serviciul de Poliţie Locală din Reghin a luat fiinţă la data de 1 ianuarie 2011 prin reorganizarea Poliţiei Comunitare şi momentan funcţionează cu un personal compus din 21 de poliţişti din totalul aprobat de 37 de posturi, declarate vacante. Dotarea Poliţiei Comunitare a trecut în patrimoniul Poliţiei Locale Reghin. “Domnul primar Nagy Andras prin regulamentul Poliţiei Locale vrea să reorganizeze anumite servicii pentru că noi vom avea atribuţii noi, mai urmează să comandăm ţinute noi pentru că s-au schimbat uniformele şi o parte din colegii noştri de la circulaţie vor trebui să presteze cu Poliţia Rutieră o perfecţionare de un an de zile. Consider că noua lege „este bună“, pentru că extinde atribuţiile poliţiştilor comunitari inclusiv în domeniul rutier, zonă în care până acum poliţiile comunitare se întâlneau cu nenumărate situaţii în care nu aveau competenţa să intervină. Practic, o parte a foştilor poliţişti comunitari vor avea atribuţii asemănătoare poliţiştilor din Inspectorate şi vor putea colabora mai uşor cu agenţii sau inspectorii în cadrul misiunilor”, a precizat Marian Vasile, şeful Serviciului Poliţiei Locale Reghin.

“Poliţia locală s-a înfiinţat în scopul exercitării atribuţiilor privind apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, în domenii precum ordinea şi liniştea publică, paza bunurilor, circulaţia pe drumurile publice, disciplina în construcţii şi protecţia mediului, activitatea comercială şi alte domenii stabilite prin lege. Asta e foarte bine pentru că până nu demult poliţiştii comunitari erau acuzaţi de cetăţeni că nu fac altceva decât să ridice autoturisme şi să pună tichete pe parbrize. Eu cred că este corect ca poliţiştii indiferent din ce structură fac parte să fie folosiţi în prevenirea faptelor antisociale, a infracţiunilor stradale şi în orice altă problemă care să ajute cetăţeanul, nu doar să-l jupuiască de bani. Acum Poliţia Locală are suficiente atribuţii iar noi în calitate de membrii ai Comisiei Locale putem să analizăm periodic dacă Poliţia locală îşi desfăşoară activitatea pe baza principiilor legalităţii, încrederii, transparenţei, imparţialităţii şi nediscriminării”
Ovidiu Marian, consilier local PSD membru în Comisia de Locală

“Este o idee foarte bună înfiinţarea Comisiei Locale care trebuie într-un fel sau altul să coordoneze puţin activitatea celor trei structuri de Ordine Publică, a jandarmeriei, poliţiei şi a poliţiei locale şi să analizeze cooperarea între instituţii şi serviciile publice cu atribuţii în domeniul ordinii şi al siguranţei publice la nivel de oraş. Totodată e bine ca această comisie poate să evalueze cerinţele specifice poliţiei, să facă propuneri privind necesarul de personal, să analizeze periodic activităţile de menţinere a ordinii şi siguranţei publice la nivelul de oraş şi să facă propuneri pentru soluţionarea deficienţelor constatate. Eu cred că momentan sunt suficienţi poliţişti locali la nivel de Reghin poate doar dotarea tehnică mai lasă de dorit să fie mai prompţi şi la locul potrivit când e nevoie de ei, că ţi-e jenă când vezi doar trei poliţişti pe stradă şi 30 care stau în birouri şi de aceea cred că trebuie restructurat statutul de funcţii.”
Aszalos Gravil consilier UDMR membru în Comisia Locală

“Sunt de acord că era necesară înfiinţarea unei Comisii Locale de Ordine Publicã care să deţină toate atributiile de coordonare a Poliţiei Locale. Mi se pare corect această comisie să prezinte autorităţii deliberative rapoarte anuale asupra modului de îndeplinire a prevederilor planului de ordine şi siguranţă publică al municipiului iar în baza concluziilor desprinse din analizele efectuate, să propună autorităţilor administraţiei publice locale iniţierea unor proiecte de hotărâri prin care să prevină faptele care afectează climatul social.”
Daniel Gliga consilier local PNL membru în Comisia Locală

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE