Proiectele Spitalului din Sighişoara cofinanţate de Primărie Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 62 Vizualizări

Proiectele Spitalului din Sighişoara cofinanţate de Primărie

3-2_39.jpg
Consilierii locali ai municipiului Sighişoara au aprobat, ieri, ca participarea autorităţilor locale pentru cheltuielile cu investiţiile în dotări materiale din cadrul Spitalului Municipal să fie de 5% din suma de 19.720 de lei care va fi solicitată spre finanţare Ministerului Sănătăţii. Acelaşi procent va fi asigurat de municipalitate şi în cazul cheltuielilor pentru modernizarea liftului de la secţia de chirurgie, în sumă de 6.500 de lei. De asemenea, autorităţile locale vor participa cu procentul de 3% din suma propusă de Spitalul Municipal Sighişoara pentru reparaţii capitale şi clădiri, în sumă de 70.500 de lei. „A venit un ordin de ministru în care se spune foarte clar că dacă 5% din suma necesară la reparaţii capitale şi 5% din suma necesară pentru achiziţionare de aparatură şi modernizări ca fi asigurat de autorităţile locale, restul va fi suportat de autorităţile centrale. Dar se merge pe principiul licitaţiei, dacă în competiţie se află mai multe spitale, va câştiga cel căruia autorităţile locale îi asigură cel mai mare procent. Mă bucur că autorităţile locale din Sighişoara sunt foarte deschise în ceea ce priveşte spitalul”, a declarat dr. Alexandru Strat, managerul Spitalului Municipal Sighişoara.
Potrivit acestuia, aparatura achiziţionată ar îmbunătăţi actul medical, reducând astfel risul de comitere a unor erori în punerea unor diagnostice. „Concret ar fi nevoie de nişte aparate noi de laborator, aparate de anestezie noi, noi însemnând puţin mai performante, atât în beneficiul pacientului cât şi în cel al doctorului pentru că au un sistem de înregistrare a datelor obiectiv, eliminându-se partea de culpă medicală. De asemenea, mai avem nevoie de monitoare şi aparate de ventilaţie. Vorbind de modernizare, e nevoie de reabilitarea liftului şi a acoperişului”, a arătat dr. Alexandru Strat.
În ceea ce priveşte poziţia primarului Ioan Dorin Dăneşan, edilul şef a fost de acord cu alocarea unor procente din valoarea investiţiilor de la spitol, fiind de părere că autorităţile locale au fost încărcate cu şcoli, grădiniţe şi spitale, ceea ce reprezintă „un sac greu în spate”. „Mi se pare un pic cam mult să impui unei administraţii locale cât să aloce pentru investiţii. Ne-au dat şcoli grădiniţe, spitale, Poliţia Locală şi mai au pretenţii să le finanţăm. Ne-au pus un sac greu în spate. De unde o să rămână bani pentru salubritate, iluminat şi alte cheltuieli?”, s-a întrebat Ioan Dorin Dăneşan.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE