Alimente alterate pentru elevi, în şcolile mureşene
30 ianuarie 2011Mere alterate şi atinse de putregai, cu pete si lovituri, mere cu greutatea mai mică decât cea impusă au fost retrase din circuitul consumului uman în unităţile de învăţământ din judeţul Mureş, protrivit Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor. În urma controalelor efectuate de inspectorii ANPC anul trecut, în perioada 1 noiembrie – 21decembrie în unităţile de învăţământ au găsit şi produse lactate păstrate în cancelarie, la temperatura de 25°C, în imediata vecinătate a aparatului de încălzit, iar spaţiul de depozitare al alimentelor pentru elevi era impropriu cu pereţi decojiţi sau înnegriţi de fum, în care mai erau stocate materiale didactice, scaune, tablouri, monitoare etc., în condiţiile în care pentru păstrarea şi depozitarea produselor alimentare destinate copiilor trebuie să existe sau să fie amenajate spaţii destinate exclusiv acestui scop. Totodată, cornurile prezentau cantitatea netă cu 9-14g mai mică decât cea impusă şi înscrisa pe ambalaj (80g), grăsime raportată la substanţa uscată de 0,22% faţă de minim 4% prevăzut, zahăr de 1,87% faţă de 4% prevăzut.
Lasă un comentariu