Străzi noi şi spaţii publicitare în cartierul Tudor Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 157 Vizualizări

Străzi noi şi spaţii publicitare în cartierul Tudor

12-13_02.jpg
Alte aproape 20 de proiecte de hotărâri pentru şedinţa CL de mâine includ măsuri de modernizare pentru zone din Tudor. În plus, Primăria Târgu-Mureş vrea ca altă firmă să administreze stâlpii cu panouri publicitare şi indicatori stradali.

Nu mai puţin de zece proiecte de hotărâri includ idei de reamenajare, modernizare, extindere sau creare de locuri de parcare pentru artere din cartierul Tudor Vladimirescu. Marţi vor fi supuşi aprobării indicatorii tehnico-economici privind investiţia “extindere strada Tudor Vladimirescu”, valoare totală (inclusiv TVA): 1.236.281 lei (294.353 euro). În patru luni vor fi realizaţi 257 m de stradă. În anul 2007 a fost terminată modernizarea străzii Tudor Vladimirescu, cu excepţia tronsonului pe malul stâng al pârâului Poklos, cuprins între strada Budai Nagy Antal şi strada Bobâlna. Conform măsurătorilor topografice, a extraselor de carte funciară şi a evaluărilor făcute de către evaluatorul atestat, Dumitru Legian, pentru realizarea investiţiei sunt afectate 18 gospodării, din care 13 şi-au extins curţile, valoarea totală a exproprierilor ce trebuie făcute, fiind de 666.004,44 lei.

350.000 euro pentru Fortuna

De asemenea în şedinţa de mâine ar putea fi aprobat studiul de fezabilitate şi asumaţi indicatorii tehnico – economici pentru obiectivul: ,,Modernizare alei şi trotuare între blocuri zona: B-dul 1 Decembrie (complex Fortuna) şi strada Armoniei,,. În studiul de fezabilitate întocmit de SC Route E60 SRL s-a propus modernizarea aleilor carosabile şi pietonale, trotuarelor, acceselor la blocurile de locuinţe. “Actualmente, obiectivele propuse pentru modernizare se află intr-o stare critică, prezintă numeroase fisuri, degradări, numeroase gropi, iar apele pluviale băltesc pe alei şi trotuare, etc. Prin urmare este necesar a se moderniza întreaga zonă”, se arată în argumentarea proiectului. Totalul estimat în anexa-deviz pentru realizarea proiectului este de 351,209 euro.

Cablurile, îngropate

CL va discutat și proiectul: ,,Modernizare reţea canalizatie pentru reţele de transfer de informaţie str. 1 Decembrie 1918 între strada Papiu şi Pod Pocloş,, În Studiul de fezabilitate întocmit de SC Instagrup SRL, s-a propus modernizarea modului de amplasare a reţelelor de transmitere de informaţii, de-a lungul B-dului 1 Decembrie 1918, astfel încât să se îmbunătăţească aspectul urban al zonei studiate prin trecerea în subteran a reţelelor de transmitere de informaţii. Actualmente, reţelele pentru transmitere de informaţie din zona studiată, respectiv tronsonul situat între str. Papiu Ilarian şi podul Pocloş, sunt montate pe suporţi aerieni (stâlpi), împreună cu reţelele SC Electrica SA, degradând aspectul urban al zonei. Conform HCL nr. 19 din 27.01.2005 “Privind aprobarea unor măsuri pentru îmbunătăţirea aspectului urban în municipiul Târgu-Mureş”, este oportună trecerea în subteran a reţelelor aeriene (de iluminat public, de transmitere de informaţie, electrice) din acest tronson, fiind o arteră principală de intrare în oraş. Şi SC Electrica SA va concura la trecerea în subteran a reţelelor deţinute pe acest tronson. Suma necesară realizării investiţiei, prezentată în devizul general, este de 20,41 mii euro cu TVA inclus. În plus, sunt incluse pe agenda CL proiecte de hotărâri pentru aproabarea studiilor de fezabilitate şi indicatorilor tehnico-economici pentru proiecte de modernizare parcări, drumuri de acces, trotuare şi alei pietonale pentru străzile Pomicultorilor, Apicultorilor, Banat, Transilvaniei, Rodniciei tronson până la strada Livezeni, între B-dul 1 dec 1918 şi strada Sânguinţei, Lalelelor – racord strada Cutezanţei. Devizele estimative pentru aceste lucrări nu au fost încă făcute publice deşi şedinţa CL are loc mâine.

Alte sensuri unice

Consilierii vor decide şi asupra aprobării studiului de frezabilitate şi a indicatorilor tehnico–economici pentru obiectivul ,,Modernizarea – sistematizare strada Tudor Vladimirescu ieşirile strada Gheorghe Doja şi B-dul 1 Decembrie 1918,,. Prin studiul de frezabilitate intocmit de SC George Construct Srl se constată necesitatea modernizării străzii Tudor Vladimirescu colţ cu strada Gheorghe Doja, pentru a se fluidiza traficul în zonă şi crearea unui tronson de stradă prin deschiderea străzii Tudor Vladimirescu în Bdul 1 dec 1918, care sa preiea un flux de maşini, pentru a fluidiza traficul pe Bdul 1 dec 1918 între tronson Banca BCR şi strada Lalelelor. Se vor crea sensuri unice pe o parte şi alta a pârâului Pocloş.

Altă firmă pentru stâlpii publicitari
Consilierii sunt chemaţi să aprobe mâine şi organizarea unei licitaţii publice pentru refacerea, înlocuirea, respectiv exploatarea stâlpilor stradali, prevăzuţi cu panouri publicitare şi indicatori stradali. Ei vor aproba un proiect de contract şi închirierea pe o perioadă de 4 ani cu posibilitatea de prelungire, a spaţiilor publicitare, la preţul de pornire al licitaţiei de 5 lei /mp/zi. De asemenea, firma câştigătoare va fi scutită de taxă pe perioada de 6 luni, timp în care se vor executa lucrări de refacere şi modernizare a acestor stâlpi. “În condiţiile unui buget local insuficient faţă de multitudinea problemelor cu care se confruntă administraţia locală, o preocupare constantă a executivului o constituie pe de o parte găsirea unor soluţii de administrare eficientă a domeniului public şi privat al municipiului nostru, iar pe de altă parte, identificarea şi atragerea de noi venituri la bugetul local”, se arată în expunerea de motive. Municipiul Târgu-Mureş a avut un contract de asociere încheiat în baza HCL nr.151/21.06.2001 şi 181/30.08.2001 cu SC Blue Star Design SRL din localitatea Arad, care presupunea amplasarea unor stâlpi stradali prevăzuţi cu indicatori stradali si panouri publicitare, în vederea exploatării publicitare şi virarea unui procent stabilit prin contract către bugetul local. Acest contract a fost reziliat conform adresei nr. 1582 din 3.08.2010, ca urmare a nerespectării obligaţiilor contractuale de către firma respectivă, susţine Primăria.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE