Centrul medical Galenus evacuat de Consiliul Judeţean Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 336 Vizualizări

Centrul medical Galenus evacuat de Consiliul Judeţean

7-2_19.jpg
Consilierii judeţeni au aprobat ieri demararea iniţierii demersurilor juridice pentru evacuarea SC „Adria Med” SRL din imobilul situat în Târgu-Mureş, strada Mihai Viteazul nr. 31, proprietate publică a judeţului Mureş, înscris în CF nr. 96602/N Târgu-Mureş. De asemenea, CJ Mureş solicită Primarului municipiului Târgu-Mureş desfiinţarea pe cale administrativă a construcţiei edificate pe terenul identificat potrivit prevederilor articolului 2, în termen de 45 zile calendaristice. „E o execuţie politică, a UDMR-ului, PSD-ului şi a PDL-ului, pentru că stăm în calea celor care sunt acum aliaţii PNL-ului. Eu sunt în PSD, partidul meu m-a „executat”, foarte bine, niciun fel de problemă, ne vom judeca, nu ştiu cât va ţine această judecată. Consiliul Judeţean îşi permite să îşi bată joc de o unitate care are 400 de metri pătraţi şi a adus peste 25 de miliarde la bugetul statului şi 4 miliarde la cel al Consiliului Judeţean. Numai în ultimele luni au fost angajaţi opt tineri absolvenţi, doctori care n-au plecat în străinătate şi sunt medici specialişti. Acesta e punctul de vedere al comunităţii, ce să facem mai mult?”, a declarat Lucian Neagos, patronul centrului medical privat Galenus, care funcţionează pe strada Mihai Viteazul nr. 31. „Sunt la zi cu chiria, am plătit peste patru miliarde. Plătim o chirie exorbitantă pentru o clădire care a fost o ruină”, a adăugat Lucian Neagos.
Nu de aceeaşi părere a fost Lokodi Edita Emoke, preşedintele CJ Mureş, care a explicat motivul pentru care s-a luat hotărârea: construirea fără nici un fel de autorizaţie a unui corp de clădire de către SC „Adria Med” SRL. „Această unitate privată s-a construit în mod abuziv de către societatea comercială, fără autorizaţie, pe domeniul public al judeţului. O parte din clădirea veche s-a dat în administrare, dar societatea comercială privată, în mod abuziv, a construit lângă această clădire, care este domeniu proprietate publică şi o altă parte de clădire. Fără autorizaţie, fără aviz, fără acordul Consiliului Judeţean”, a precizat Lokodi Edita Emoke.
De asemenea, preşedintele CJ Mureş a demontat afirmaţiile patronului de la Galenus, susţinând că există întârzieri în ceea ce priveşte plata chiriei de către centrul medical privat din strada Mihai Viteazul nr. 31. „De şase ani ne luptăm ca această societate privată să intre în legalitate. Consiliul Judeţean nu are altă modalitate decât scoaterea la licitaţie publică sau a concesiunii sau eventual a cumpărării. Prima dată trebuie rezolvat statutul juridic al clădirii construite ilegal. Centrul medical este restant cu plata chiriei. Putem să cerem şi demolarea clădirii, o construcţie ilegal construită nu poate să treacă în domeniul public numai prin donaţia firmei respective care nu vrea să doneze”, a explicat Lokodi Edita Emoke.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE