Fondul de salarii de la CJ asigurat doar până în septembrie Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 103 Vizualizări

Fondul de salarii de la CJ asigurat doar până în septembrie

7-1_24.jpg
Consilierii judeţeni au adoptat ieri, în cadrul unei şedinţe ordinare de lucru, bugetul judeţului Mureş pe anul 2011 la venituri în suma de 365.264.000 lei şi la cheltuieli în suma de 443.629.000 lei, deficitul urmând să fie finanţat din excedentul anilor precedenţi. „Am încercat să asigurăm în primul rând fondurile cu care trebuie să demarăm proiectele europene, atât cofinanţarea cât şi plata TVA-ului şi avansarea tuturor investiţiilor pentru că banii europeni vin în decontare ulterioară şi nu în avans. Am accentuat îmbunătăţirea infrastructurii de transport, pentru ca investiţiile pe care le avem în continuare să le terminăm, pentru construirea unui teatru de păpuşi pentru copiii, investiţii la Palatul Administrativ, la Palatul Culturii, susţinerea infrastructurii de la Spitalul Judeţean unde asigurăm fonduri pentru modernizarea clădirilor şi pentru a reuşi să aducem într-un areal mai apropiat cele 11 spitale. De asemenea, continuăm activitatea de investiţii şi la Aeroport”, a declarat Lokodi Edita Emoke, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Mureş.
Potrivit acesteia, în ceea ce priveşte bugetul pentru salarizarea personalului CJ Mureş, situaţia nu e deloc roză, fondul de salarizare putând fi asigurat doar până în luna septembrie. „Consider că efortul nostru pe acest domeniu economic este puternic, va trebui să ne gândim ca pe viitor să contractăm împrumuturi pentru că nu vom reuşi altfel în 2011 şi 2012 să finalizăm proiectele europene. Suntem deficitari la cheltuieli salariale, numai până în septembrie putem să asigurăm fondul de salariu”, a afirmat Lokodi.
Preşedintele comisiei de buget finanţe, Ionela Ciotlăuş, a explicat că la capitolul investiţii, principalele cheltuieli ale CJ din 2011 sunt parcul auto pentru sporturi cu motor, reabilitarea şi modernizarea DJ 142 şi proiectul de management integrat al deşeurilor. „Bugetul este de 443 milioane lei la capitolul cheltuieli, sume susţinute din venituri într-un cuantum de 365 milioane lei, diferenţa fiind suportată din excedentul din anul precedent, 78 de milioane lei. Principalele cheltuieli ale CJ sunt cele legate de proiectele care vor începe în 2011: parcul auto pentru sporturi cu motor în sumă de 26 de milioane lei, reabilitarea şi modernizarea DJ 142 în sumă de 13 milioane lei şi sistemul de management integrat al deşeurilor, care este cel mai mare proiect al judeţului Mureş în sumă de 149 milioane lei”, a declarat Ionela Ciotlăuş.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE