Urgenţă: plata impozitelor cu cardul la Târgu-Mureş Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 34 Vizualizări

Urgenţă: plata impozitelor cu cardul la Târgu-Mureş

15-3_05.jpg
Consiliul Local a aprobat ieri în regim de urgenţă “înrolarea în sistemul naţional de plată a impozitelor şi taxelor locale datorate bugetului local al municipiului Târgu-Mureş cu ajutorul cardului bancar prin intermediul internetului. Comisioanele datorate pentru utilizarea vor fi plătite tot din bugetul local.

Program naţional

Având în vedere Publicarea în Monitorul Oficial în 28 ianuarie 2011 a Normelor Metodologice privind „Sistemul naţional electronic de plată online a taxelor şi impozitelor utilizând cardul bancar” şi pentru evitărea întârzierii aplicării legislaţiei şi a modului diferenţiat de încasare a taxelor şi impozitelor în cursul aceluiaşi an fiscal, a fost argumentarea directorului economic Kiss Imola. Primăria va plăti şi comisioanele către bănci pentru că trebuie respectată “transpunerea Directivei Europene de Plăţi, respectiv prevederile art. 117 din OUG 113/2009 privind serviciile de plată potrivit căruia beneficiarul plăţii nu poate solicita plătitorului un preţ suplimentar pentru utilizarea unui anumit instrument de plată”.

Dilema: cine, cum plăteşte?

Proiectul este inclus în strategia “oraş digital” de aceea este coordonat inclusiv de arhitectul şef al oraşului. “Doamna Miheţ este coordonatul proiectului oraş digital de aceea apare ca iniţiator şi compartimentul arhitect şef”, a explicat preşedintele de şedinţă Ioana Roman. “Am un prieten care chiar m-a contactat şi mi-a spus că vrea să plătească prin internet dar nu se poate pentru că nu e afişat contul”, a declarat David Csaba, însă a primit asigurări că noul proiect va rezolva toate problemele tehnice. “În acest mod vor fi încurajaţi cetăţenii oraşului să utilizeze sistemul electronic, cu efect în reducerea cheltuielilor instituţiei generate prin utilizarea sistemului clasic şi în final la o reducere substanţială a cheltuielilor globale generate în procesul de încasarea impozitelor şi a taxelor locale. Eliminarea cozilor la ghiseu, a birocraţiei şi confortul cetăţeanului sunt deja elemente care nu mai necesită a fi expuse dar care trebuie menţionate ca fiind un rezultat rapid, direct şi concret”, a mai susţinut Kiss Imola.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE