Blackie, piticul ce nu se teme de Pitbull Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 105 Vizualizări

Blackie, piticul ce nu se teme de Pitbull

16_41.jpg
S-a întâmplat să vă opriţi din drum privind cu admiraţie linia aristocratică a unui câine de luptă, aşezat cuminte, aşteptându-şi stăpânul? Aţi rămas cu privirea după un ghemotoc de puf alb ce se rostogolea plin de importanţă după stăpâna lui? V-aţi întrebat vreodată cum ar fi să aveţi un câine, un hamster, un papagal sau de ce nu, o broască ţestoasă acasă? Cotidianul Zi de Zi are o nouă rubrică dedicată iubitorilor de animale de companie. Azi, vă propunem povestea lui Blackie, Schnauzerul pitic.

Încă nu se topise bine zăpada şi posesorii de căţeluşi au ieşit la plimbări mai lungi decât obişnuitul tur de onoare în jurul blocului. Astfel m-am putut întâlni cu Blakie, un căţeluş foarte atent la tot ce mişcă în zona lui de acţiune. Fiind „parcat” în faţa unui magazin alimentar nu a trebuit să aştepte prea mult până la o confruntare „face to face” cu un Pitbull fioros, indignat la culme de curajul piticului de a lătra la el, cu oarecare neobrăzare. Stăpânii lor au avut ceva de lucru până au reuşit să-i calmeze, ambii fiind convinşi că le-au fost încălcate teritoriile pe nedrept.
Impresionată de curajul piticului, am vrut să aflu mai multe despre el şi despre stăpâna lui.

Mai întâi, cine e stăpâna?

O fată sociabilă, Patricia Costea a fost de acord să se prezinte şi să vă vorbească despre câinele său. „Am 15 ani, sunt elevă în clasa
A VIII-a la Gimnaziul Romulus Guga, fosta şcoală nr. 18, îmi place să învăţ, să ascult muzică, să citesc, dar cel mai mult îmi place să-mi petrec timpul cu câinele meu, Blackie. Creşterea câinelui nu m-a împiedicat niciodată în activitatea mea şcolară, ba din contră, pot spune că m-a învăţat ce înseamnă responsabilitatea de a avea grijă de cineva, m-a învăţat să am răbdare, şi datorită lui mi-am făcut şi mulţi prieteni, iubitori de animale”, povesteşte Paty. Şi ne explică şi ce bine îi prind plimbările în parc, posibilitatea de a face mişcare alături de un curajos, cum este Blackie!

Şi acum să-l cunoaştem pe Blackie

După cum arată şi numele, Blackie este un câine negru, are 2 ani şi 3 luni. „L-am primit cadou de Crăciun de la părinţii mei, în 2008, când avea doar şase săptămâni”, continuă Paty. „Este un câine drăguţ, destul de cuminte, de talie mică, negru cu ochi mari, un Schnauzer pitic inteligent care a învăţat cu uşurinţă comenzile cele mai simple, şezi, culcat, dă-mi lăbuţa…numai când rămâne singur acasă îi cam place să-şi găsească de lucru împrăştiind lucrurile mele prin casă! Poate că astfel vrea să se răzbune că l-am lăsat singur acasă!”, spune Paty, convinsă fiind că piticul e răsfăţat din cale afară.
Şi ca orice posesor de câine, Paty ar putea povesti mult şi bine despre Blackie. „Este un câine foarte jucăuş, are multă energie şi îi plac plimbările lungi. Acasă are grijă de toţi ai casei, dar nici pe stradă nu lasă pe nimeni să se apropie de mine, fără să nu dea de înţeles lătrând zgomotos că e şi el prin zonă. Latră şi atunci când i se pare că nu e băgat în seamă şi atunci vine iute cu jucăria lui şi mă provoacă pe mine şi pe cei din jur să-i acorde atenţie! Cunoscându-l acum, încerc să nu-l scap din ochi, că vara trecută, într-o clipă de neatenţie a fugit în stradă şi era să dea maşina peste el!”, îşi aminteşte Patricia, care s-a speriat foarte tare!
Dacă vă întâlniţi cu Blackie, să nu vă speriaţi de el. Vă latră un pic, dar nu vă face nimic! Se împrieteneşte uşor, chiar dacă nu se sperie piticul de el, nici de un Pitbull.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE