Raport Locativ: profit şi probleme Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 64 Vizualizări

Raport Locativ: profit şi probleme

2-2_33.jpg
Consiliul Local a avizat în ultima şedinţă raportul SC Locativ SA şi descărcarea de gestiune a societăţii pentru exerciţiul financiar 2010. Societatea nu a finalizat încă procedura pentru achiziţia apartamentelor din Benţa Towers.
În exerciţiul financiar 2010 ca şi în anii anteriori activitatea de administrare a fondului locativ de sptat, ca principal obiect de activitate al SC Locativ SA s-a desfăşurat în bune condiţii, fiind îndeplinite toate obiectivele şi criteriile de performanţă propuse pentru această perioadă, se arată în documentul amintit. Societatea a înregistrat venituri totale de 2.578.884, cheltuieli de 2.457.037 şi un profit net 110.847. “S-au îndeplinit şi chiar s-au depăşit obligaţiile asumate prin bugetul de venituri şi cheltuieli”, susţine directorul Mircea Fărcăşan, exemplificând: grad de realizare a veniturilor 97,30%, rata profitului net 5.11%, rata rentanbilităţii economice 7,13% etc.

Câte locuinţe mai are Locativ?

1.056 locuinţe mai sunt în administrarea societăţii. În 2010 au fost acţionaţi în judecată circa 10 chiriaşi pentru neplata chiriilor, iar în total la nivelul oficiului juridic derulează circa 35 de dosare, având ca obiect pretenţii, unde SC Locativ SA figurează ca reclamantă, sau parte în proces cu asociaţiile de proprietari. În plus mai există aproximativ 50 de dosare în care este pornită executarea silită a unor sentinţe judecătoreşti definitive, pe care le finalizează prin propriri pe venituri precum şi evacuarea chiriaşilor care şi-au pierdut dreptul locativ.

Cât e chiria pentru alte spaţii?

În 2010 au fost restituite trei spaţii către foştii proprietari, iar din evidenţa societăţii au fost scoase 14 spaţii cu altă destinaţie decât locuinţe. În prezent Locativ mai administrează 176 de spaţii cu altă destinaţie decât locuinţe (comerţ, ateliere prestări servicii, ONG-uri, ateliere de creaţie etc) şi 27 de garaje. În exerciţiul financiar expirat, chiria percepută pentru spaţiile cu profil de comerţ a fost cuprinsă între 31 şi 55 de lei/mp/lună, în funcţie de zonă, iar pentru cele cu profil de prestări servicii chiria a fost cuprinsă între 12 şi 31 de lei/mp/lună, la care se adaugă TVA. Pentru ONG-uri, sedii culturale, sedii ale deconcentratelor ce ţin de ministere etc, a fsot aplicat tariful de 0,54 lei /mp/lună.

Probleme la ANL

La blocurile ANL cu o vechime foarte mică, de maxim 8 ani, au apărut defecţiuni majore la instalaţiile de încălzire şi de preparare a apei calde, care au necesitat şi necesită reparaţii capitale şi intervenţii periodice. De exemplu, la blocurile situate pe Bdul Pandurilor nr. 48 şi 56 a fost necesară schimbarea boilerelor şi montarea unui schimbător de căldură, iar la cazane s-au efectuat reparaţii capitale, totul a costat cam 48.000 lei. În cursul anului 2010, din cele trei apartamente destinate vânzării din blocul situat în Aleea Carpaţi nr. 23 A, au fost vândute două apartamente.

Locuinţele sociale din Benţa Towers?
Conform documentului aminitit, pentru achiziţionarea celor 90 de apartamente de la SC RCB Development & Consulting SRL în valoare de 6.6 milioane euro + TVA, şi realizarea procedurilor pentru contractarea unui împrumut, în urma evaluării ofertelor depuse a fost acceptată oferta BCR. Însă în urma analizării documentaţiei aferente proceduri de achiziţie a unităţilor locative, procedură organizată de CL, banca a considerat că este necesară reluarea procedurii de achiziţie publică atât pentru unităţile locative cât şi pentru serviciile financiare aferente, astfel procedura de achiziţie nu a fost finalizată încă.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE