Investiţie record în Valea Nirajului Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 38 Vizualizări

Investiţie record în Valea Nirajului

În valoare totală de peste 56 milioane de lei, având o durată de execuţie de 40 de luni, proiectul “Reabilitarea, modernizarea DJ 135 Măgherani – Sărăţeni”,  a primit aprobarea finanţării. Valoarea proiectului aferent Drumului Judeţean 135, prin Programul Operaţional Regional este de peste 43 milioane lei, cofinanţarea din partea CJ Mureş este în valoare de aproximativ 1,7 milioane de lei, iar cheluielile eligibile ajung la suma de aprximativ 89,5 mii de lei, respectiv 81,2 mii lei cheltuieli neeligibile.
Cea mai mare investiţie din ultimii 20 de ani
Prin acest proiect, se are în vedere îmbunătăţirea fluxurilor rutiere către zona turistică Sovata – Praid, prin localităşile Măgherani – Sărăţeni. Astfel, 13,5 kilometri de drum,  două poduri, 90 de podeţe şi 56 de drumuri laterale vor fi reabilitate. “Locuitorii sunt foarte mulţumiţi şi sunt recunoscători Consiliului Judeţean pentru această iniţiantivă care era aşteptată din 1975. Este cea mai mare investiţie din Valea Nirajului din ultimii 20 de ani”, a declarat Kacso Arpad, primar al comunei Măgherani. “Sperăm că pe viitor se vor construi pensiuni turistice în zonă. Totodată, se scurtează dintanţa dintre Târgu-Mureş şi Sovata cu 13 km. De asemenea, timp de doi ani cât durează lucrările, se vor asigura un număr de 100 de locuri de muncă pentru locuitori. Avem multe beneficii de pe urma acestui proiect” , a mai adăugat acesta.
Un posibil turism local
Pe o lungime de 6 kilometri, se vor efectua consolidări ale structurii drumului, prin ziduri de sprijin şi drenuri sub şanţuri. De asemenea, se va asigura creşterea traficului pentru marfă şi a celui de pasageri. “Din punct de vedere turistic este o zonă foarte frumoasă, sperăm aşadar să se circule pe această rută şi din acest motiv. În aceste condiţii, locuitorii din orăşelul nostru vor beneficia şi ei, în mod indirect, de mult mai multe beneficii, la fel şi localităţile învecinate. Putem spune că avem un important punct de plecare pentru turism”, a precizat Toth Sandor, viceprimarul oraşului Miercurea Nirajului.
Cu braţele deschise
Proiectul a beneficiat până în prezent de un feed-back pozitiv atât din partea autorităţilor locale cât şi din partea locuitorilor din zonă. “Este ca şi cum am fi mai aproape de Târgu-Mureş, drumul nu va mai fi la fel de aglomerat, ne vom afla la o distanţă de 45 de km de Târgu-Mureş, preţurile terenurilor vor creşte. Nu ştiu alte detalii despre proiect, pot sune doar că locuitorii aşteaptă finalizarea acestuia”, a ţinut să sublinieze Madaras Arpad, primar al comunei Sărăţeni.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari





Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE