Medicii de familie înhămaţi la o nouă muncă voluntară Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 49 Vizualizări

Medicii de familie înhămaţi la o nouă muncă voluntară

5-2_72.jpgMedicii de familie mureşeni sunt nemulţumiţi de faptul că, din acest an, mai ales în mediul rural, vaccinările nu vor mai fi plătite. Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Mureş face apel către medicii de familie să fie corecţi şi să raporteze toate imunizările.
Dacă până acum vaccinările erau plătite medicului care le făcea, noua Lege a Sănătăşii prevede ca medicul care vaccinează un elev care nu este înscris pe lista sa de pacienţi, să nu fie plătit, însă el este obligat să notifice medicul de familie al elevului respectiv, pentru ca acesta să îl treacă în registrul naţional de vaccinări. „Ceea ce raportaţi dumneavoastră vom suprapune cu baza noastră de date şi medicii respectivi vor fi anunţaţi. Urmează să discutăm care va fi modalitatea, mai ales că, dacă va intra cardul de sănătate, va fi extraodrinar de important ca fiecare fişă a pacientului să fie completată corect. Rugămintea mea este ca cei care fac aceste vaccinări într-adevăr să transmită raportările către Casa de Sănătate”, a declarat dr. Valeria Acs, preşedinte-director general al CJAS Mureş în cadrul întâlnirii avute ieri cu medicii de familie din judeţul Mureş.
Deşi nu sunt de acord cu alte munci patriotice, medicii de familie nu au ce face. „Vaccinarea în şcoală pe care o face în mod obligatoriu medicul de acolo chiar şi copiilor care nu sunt înscrişi pe lista lui şi care nu vor fi decontate. Este din nou muncă patriotică pe care o tot facem de zeci de ani de când lucrăm în România”, a declarat dr. Ileana Mihăescu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Mureş.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE