Elevii de la „Unirea”, cu paşi mărunţi prin muzeu Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 44 Vizualizări

Elevii de la „Unirea”, cu paşi mărunţi prin muzeu

2-2_d2c7e4.jpgZilele Colegiului Naţional ”Unirea” din Târgu-Mureş, au reprezentat şi o binevenită ocazie pentru desfăşurarea miercuri, 25 ianuarie, a unei interesante activităţi de pedagogie muzeală. Organizată în parteneriat cu Secţia de Ştiinţele Naturii din cadrul Muzeului Judeţean Mureş, activitatea intitulată ”Natura în miniatură”, este parte integrantă din Programul de pedagogie ”Cu paşi mărunţi prin muzeu”.
Proiecte susţinute şi în limba engleză
Despre activitatea desfăşurată, Dana Botoş, şef de secţie la Muzeul de Ştiinţe ale Naturii din Târgu-Mureş, a declarat: ”Activitatea desfăşurată este cuprinsă într-un ciclu mai vast şi urmăreşte în primul rând valorificarea patrimoniului acestui muzeu, în funcţie de programa şcolară pe care elevii o au de parcurs. S-a urmărit de asemenea, perceperea muzeului de către elevi ca o resursă educaţională, care să contribuie la dezvoltarea la aceştia a unor competenţe practice, precum şi a cunoştinţelor de specialitate. Noi nu suntem la prima activitate derulată împreună cu acest colegiu. Spre exemplu, la sediul muzeului, în luna noiembrie a anului trecut, a avut loc un atelier pedagogic foarte reuşit, cu elevii clasei a VIII-a A, îndrumaţi de către doamna profesoară de biologie Suciu Stanca şi de diriginta Andrea Năznean, precum şi de specialiştii muzeului, care au realizat cu respectiva ocazie, minidiorame cu diverse medii de viaţă”.
De menţionat este şi faptul că – oarecum inedit – elevii prezenţi la activitate şi-au susţinut proiectele atât în limba română, cât şi în limba engleză, iar conţinutul acestora a fost unul cât se poate de consistent şi interesant. Despre acest aspect, Dana Botoş a făcut următoarele precizări: ”Elevii şi-au susţinut proiectele, atât în limba română, precum şi în limba engleză. În cadrul acestei activităţi, s-a urmărit dezvoltarea următoarelor competenţe: compararea unor tipuri de ecosisteme naturale şi antropizate, utilizarea de mijloace şi metode adecvate investigǎrii ecosistemelor, reprezentarea structurii funcţiilor sistemelor biologice pe baza modelelor, demonstrarea înţelegerii consecinţelor propriului comportament în raport cu mediul”.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE