Pentru eliberarea de concediu medical nu este nevoie de planificare Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 68 Vizualizări

Pentru eliberarea de concediu medical nu este nevoie de planificare

10-3_09.jpgPacienţii care au nevoie de consultaţii pentru eliberarea de concediu medical nu trebuie să se planifice la medicul de familie, această consultaţie neintrând sub incidenţa celor 20 de consultaţii obligatorii impuse pe zi la medici.
Potrivit noilor norme metodologice ale Contractului Cadru pe 2012, medicii de familie sunt limitaţi în ceea ce priveşte numărul pacienţilor. Dacă până acum pentru al 21-lea pacient care se prezenta, pe zi, la consultaţie, medicul de familie rupea o chitanţă în baza căreia putea să-i ofere o consultaţie şi un bilet de trimitere către laborator sau o reţetă compensată, din acest an deşi pacientul este plătitor al contribuţiilor de asigurări de sănătate nu mai are dreptul la servicii medicale decât în ziua în care medicul său de familie va găsi loc pe lista celor 20. Asta în cazul în care nu reprezintă urgenţă medicală. În schimb, dacă aveţi nevoie de o consultaţie şi eliberarea unui act constatator pentru concediu de boală, consultaţia se va face fără a fi luate în calcul cele 20 de consultaţii pe zi. Aceasta va fi plătită sau nu, în funcţie de opţiunea medicului, însă nu este necesară planificarea. 
„Eliberarea concediului medical face obiectul unei convenţii separate cu Casa de Asigurări de Sănătate. Consult pacientul şi scriu reţeta necompensată, dar am dreptul să-i dau concediu medical. Pacineţii spun că sunt bolnavi, vin aici, îi vedem şi dacă e cazul de concediu le dăm şi concediu. Au dreptul la concediu chiar dacă nu mai avem loc pe listă”, a declarat Ileana Mihăescu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Mureş.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE