Eforturi pentru o finanţare mai bună la Spitalul de Urgenţă Sanatate
  • Arina Moldovan
  • 0 comentarii
  • 281 Vizualizări

Eforturi pentru o finanţare mai bună la Spitalul de Urgenţă

Odată cu îndeplinirea planului de conformare privind clasificarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş în spital de prim rang, reprezentanţii unităţii medicale speră că şi finanţarea în acest an va fi pe măsură.

 

Toate condiţiile îndeplinite

 

Potrivit unui referat de aprobare postat pe site-ul Ministerului Sănătăţii se prelungeşte cu două luni perioada în care spitalele îşi pot îndeplini planul de conformare privind clasificarea lor, neîndeplinirea acestuia având repercursiuni importante în ceea ce priveşte scăderea sumelor contractate cu casele de asigurări de sănătate. „Spitalul de Urgenţă îndeplineşte toate condiţiile impuse de lege privind clasificarea spitalelor, astfel ne încadrăm la spital cu cel mai înalt rang. Planul s-a finalizat încă de anul trecut, odată cu realizarea unui contract cu Spitalul Clinic Judeţean Mureş pentru specialităţile pe care nu le aveam şi anume, infecţioase psihiatrie şi pneumoftiziologie. De asemenea, o posibilă problemă o reprezenta în trecut Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant, însă tot anul trecut s-a clarifica această situaţie şi s-a înfiinţat Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant în cadrul Spitalului de Urgenţă”, a declarat Lavinia Abu Amra, purtătorul de cuvânt al SCJU Târgu-Mureş.

Pe lângă planul de conformare realizat, unitatea medicală este pe punctul de a primi şi acreditarea, lucru care va ajuta la aducerea unei finanţări mai consistente pentru spital. „Aşteptăm un raport scris din partea comisiei de acreditare, evaluarea a fost făcută la sfârşitul anului 2012. Dar odată cu planul de conformare realizat, acreditarea spitalului sperăm să ne ajute la o mai bună finanţare. Ar trebui să fie de 100%, dar în anii precedenţi a fost de 80% – 90%.

Noi am vrea să fim plătiţi în funcţie de numărul de pacienţi trataţi, adică banul să urmărească pacientul”, a mai spus purtătorul de cuvânt al celei mai mari unităţi sanitare din judeţul Mureş. Anual, aici sunt trataţi, în medie, 50.000 de pacienţi, 30% dintre ei provenind din alte judeţe ale ţării.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE